In memoriam: Jus van Doorn

  -   Nieuws

Beste rugbyvrienden en vriendinnen,

Met veel verdriet delen we het overlijden van Jus van Doorn met u. Jus is ruim een week gelden in zijn geliefde Zuid Afrika overleden na een kort ziekbed. Het was de uitdrukkelijk wens van Jus en Kitty om u pas na de crematie van Jus over zijn overlijden te berichten. Jus is afgelopen week in besloten kring gecremeerd. Ter meerdere informatie, vind u op de website ook een schrijven van zijn echtgenote Kitty.

Met Jus van Doorn verliest HRC en Rugby Nederland een founding father. In de jaren ’60 heeft Jus er voor gezorgd dat de op dat moment wat kwijnende rugbysport in Nederland nieuw leven ingeblazen kreeg. Na een prachtige carrière als speler, zowel in het eerste team van HRC als in het Nederlands team, waarin hij in 1964 zijn eerste Cap kreeg, heeft Jus veel werk verricht voor zowel de Nederlandse Rugby Bond (tegenwoordig Rugby Nederland) als voor HRC. Jus was Voorzitter van HRC van 1963 tot 1969, werd in 1982 benoemd tot Ere-lid en werd in2009 benoemd tot Ere-Voorzitter van onze mooie club. En alsof dat nog niet genoeg is, Jus was ook Ere-Lid van de Nederlandse Rugby Bond en drager van de bronzen en gouden medaille van de FIRA (tegenwoordig Rugby Europe). Met recht een man van (heel veel) verdiensten!

Jus was eind jaren ’60 een belangrijke initiatiefnemer van de bouw van ons clubhuis aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan. Dit clubhuis heeft Jus in 1969 mogen openen. Velen van u weten dat Jus 50 jaar later wederom de eer had om ons huidige, vernieuwde, clubhuis te openen. Jus was, in al zijn bescheidenheid, duidelijk vereerd en ontroerd om dit weer te mogen doen.

We zullen Jus missen, onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden en wij wensen iedereen sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Met ovale groet,

Haagsche Rugby Club

De Currie Cup uit 1889 verlaat normaal het rugbymuseum alleen voor de prijsuitreiking. Toen Jus 80 werd versta de Zuid Afrikaanse Rugby Bond heb echter door deze cup mee te nemen naar zijn feestje!
Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement