In Memoriam

  -   Nieuws
Renier van der Wansem
Reinier van der Wansem is overleden

Gisteren bereikte ons het droeve bericht dat Reinier van der Wansem is overleden. Namens alle leden en vrienden van HRC, wenst het bestuur de familie en vrienden van Reinier veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Daarbij delen we hieronder de herinneringen van Andrew Koppert aan Reinier, die treffend zijn voor de bijzondere band tussen Reinier en HRC. Wat betreft het afscheid kunnen we melden dat dat klein wordt gehouden maar dat dinsdag 10/01/2023 tussen 14.00 en 18.00 uur en woensdag 11/01/2023, ook van 14.00 tot 18.00 uur, gelegenheid is tot afscheid nemen (Funerarium/rouwkamer Libramont aan de Rue du Cèdre nr 27 in Libramont, België). De uitvaart zelf vindt plaats op donderdag 12 januari 2023 om 14:15 uur in het Crematorium de Longlier (Drève des Tilleuls 1, 6840 Neufchateau, België ). In het voorjaar zal er naar verwachting door de famillie nog een bijeenkomst ter nagedachtenis van Reinier worden georganiseerd.

Beste rugbyvrienden en vriendinnen,

Wat een verdrietige start van 2023. Reinier van der Wansem is overleden. Reinier was de zoon van erevoorzitter Bernard (Be) van der Wansem en hij stond bekend als een grote vriend van veel HRC leden. 

Jaarlijks reden diverse jeugdteams richting de Ardennen voor een trainingsweekend onder leiding van Reinier. Als ik zelf even terug mag gaan naar mijn jeugdjaren, dan zijn er de bijzondere herinneringen van een man die zo fit was als een hoentje en o zo sterk door het jarenlang drinken van paardenmelk, vers getapt in de Scheveningse duinen. Vol verwondering luisterde wij naar de verhalen van Reinier, die in een tentje in de duinen van Scheveningen had gewoond en vervolgens op een fiets Europa in was getrokken om uiteindelijk zijn paradijs te vinden in het piepkleine dorpje Cens in de Ardennen. 

Daar kocht hij een schuur en bouwde die door de jaren heen uit tot een indrukwekkende kluizenaarsboerderij, waar vrienden en familie altijd welkom waren voor een paar rauwe dagen Ardennen cultuur. Mijn eerste weekend bij Reinier was een voorbereidingsweekend op het AVIA toernooi. We werden afgebeuld met een glimlach en konden maar niet geloven dat Reinier niet veel meer nodig had dan een bord havermout en paardenmelk. 

Tijdens mijn studentenjaren ben ik nog geregeld terug gegaan met vrienden en de laatste jaren was het geweldig om met mijn eigen kids richting Cens te rijden, geregeld samen met een bus vol GTBM jeugd. Altijd stond Reinier klaar met een grote glimlach, haalden wij grote ladingen hout met de tractor voor mega kampvuren en liet Reinier ons alle mooie plekken in en rondom Cens zien. 

Rust zacht, Reinier. HRC is je dankbaar voor al je enthousiasme en inzet en koestert de mooie momenten met jou. Jij was daadwerkelijk uniek, je eigen persoon en maakte op iedereen indruk door gewoon te zijn, wie jij was. Trainers, jeugdspelers, alle leden en vrienden van HRC gaan jou missen. 

Andrew Koppert

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement