HRC Xtreme ongeslagen kampioen

-   Dames
HRC Xtreme kampioen

Dit seizoen begonnen de dames onder leiding van Thomas Mooy en Marcel del Prado aan hun 3competitieseizoen, en niet zonder doelen. Het doel was om kampioen te worden en daardoor te promoveren naar de eerste klasse.

Het begin
De dames begonnen met slechts 8 dames in het Westbroekpark. Maar er kwamen steeds meer dames bij. Het 1ejaar werd er niet mee gedaan in de competitie, omdat er te weinig dames waren, en de ervaring nog niet groot genoeg was. Na 1 jaar trainen, gingen de dames de competitie in. En dat was een zwaar jaar, bijna iedere wedstrijd werd verloren, maar er werd heel veel geleerd.

Dit seizoen
Dit seizoen was dat anders, er werd hoog ingezet; kampioen worden en dus promoveren naar de eerste klasse. In plaats van 8 dames, stonden er begin dit seizoen 26 dames op het veld. De eerste wedstrijden werden allemaal ruim gewonnen, de directe concurrenten waren Eindhoven en de Hookers. Toen er van Eindhoven werd gewonnen met 21-12 steeg het vertrouwen. En een paar weken later werden ook de Hookers verslagen met 39-14. Toen kwam daar het tweede deel van het seizoen, dat betekende opnieuw tegen Eindhoven en de Hookers. Eerst was daar Eindhoven, deze wedstrijd werd uitgezonden via de livestream, wat extra druk gaf. Het was een zware wedstrijd, maar in de laatste minuut, werd na team werk de winnende try gedrukt door Lara May, en wonnen de dames de wedstrijd met 12-10. Toen kwam daar de onverwachte gelijkspel tegen Thor, wat betekende dat er die wedstrijd minder punten verdiend werden. Alle wedstrijden moesten nu gewonnen worden, om nog steeds kampioen te worden. Alle wedstrijden werden gewonnen, en toen was daar de laatste wedstijd.

De laatste wedstrijd
Voor de laatste wedstrijd gingen de dames naar Wageningen, met de bus die opgevuld was met supporters. Ondanks dat het ver weg was, hadden de dames veel supporters mee. Wageningen kon door blessures maar 11 dames opstellen, waardoor er 3 dames van HRC werden uitgeleend, om alsnog een eerlijke wedstrijd te maken. De eerste try werd in de eerste 5 minuten al gescoord. En de try’s bleven komen. Het was te merken dat de dames gespannen waren, en dat was ook terug te zien. Maar ondanks die spanningen, werd de wedstrijd goed gewonnen met 84-20. Dat betekende dat de dames ongeslagen kampioen zijn geworden van de tweede klasse Zuid. Onze Woman of the Match voor deze wedstrijd was Anya O’Keeffe en door de tegenpartij werd Sabine van de Graaf uitgekozen.

Feest
De dames gingen met de bus terug naar Den Haag, waar genoeg drank en muziek was, dus dat was al een en al gezelligheid. Toen de dames aankwamen op de club, stond er een erehaag, gevormd door supporters, en de mannen uit het 3e. Er was een gezamenlijke BBQ, gevolgd door een feest. Het was voor de dames een mooie manier om het kampioenschap te vieren, samen met de supporters en de heren uit andere teams.

De dames willen alle supporters bedank voor hun steun en support het afgelopen seizoen, zonder jullie support was het niet gelukt. Maar de dames zijn nog maar 1 kampioenschap verwijderd van de ereklasse, dus zij blijven jullie support hard nodig hebben. De dames zullen de komende jaren hard hun best gaan doen, om over een tijd mee te gaan kunnen draaien in de ereklasse.