HRC Xtreme ongeslagen door de 1e helft van het seizoen

-   Dames

26 november 2017
Het was weer koud, nat, het hagelde en het waaide. Gelukkig stopte de hagel vlak voor kick-off en konden we met een half zonnetje beginnen aan de strijd tegen RUS 2.

Na 2 minuten drukte Rachel ‘Barbie’ van der Winden de eerste try. En konden we onze wedstrijd goed starten. Een wedstrijd die voor ons ietwat chaotisch was, fases wilden niet helemaal lukken en we moesten veel zoeken. Toen we weer eenmaal ons eigen spelletje gevonden hadden, gingen we echt rugbyen. Niet alleen de backs brachten de bal met snelle handjes naar de buitenkant, maar ook de voorwaartsen kwamen hier steeds vaker bij. Tara ‘side step taffi’ Faaij was ook weer aanwezig en brak een aantal keren mooi door. Charmaine ‘touchdown’ Blok, maakte haar eerste echte try en ook gelijk haar tweede. Even laten zien dat ze het wel snapt hoor. En Nadine ‘little monkey’ Zuurmond, die op de ruggen van de tegenstanders sprong om ze neer te halen.

RUS had sterke voorwaardsen die de gaten in onze defense ook zeker opzochten. In de tweede helft lukte dat ook en maakten zij een try. Na nog een aantal sterke minuten waarin de nodige turbo’s langs de lijn door de backs werden ingezet en een paar door het midfield werd doorgebroken, kondigde de ref de laatste minuut aan. Nog eentje om het af te leren dan. Lara ‘panter’ May drukte de laatste try en Do ‘in your face’ Velema kickte de bal tussen de palen. Een wedstrijd waar weer trots op kunnen zijn, voor elkaar gelopen en met elkaar gestreden. Met 7 – 85 was de winst weer in de pocket en gaan we nog steeds aan kop!

Onze volgende wedstrijd is op 10 december uit tegen Wageningen.
We are ready.

WOTM: