We are back!

-   Dames
Wedstrijdverslag Xtreme vs Obelix - 4 november 2018

Vandaag beloofde een spannende dag te worden. We wisten dat het hard werken werd, maar dat we zeker de potentie hadden om deze wedstrijd te winnen.

Ondanks een aantal blessures konden we toch met een sterk team aan de wedstrijd beginnen. Vanaf de kickoff zette we de dames van Obelix gelijk goed onder druk. Er werd goed opgelopen en hard getackeld. Verdedigen hebben we dit seizoen immers goed kunnen oefenen. Maar vandaag was onze wedstrijd. We kwamen eindelijk zelf weer veel aan de bal, we konden weer ons eigen spel spelen. Goede steady fases opzetten en onze snelheid op de buitenkant gebruiken. Dit bleek keer op keer te werken. Het duurde dan ook niet lang voor we de eerste try’s konden drukken. We moesten wel scherp blijven. De tegenstander had immers snelle lijnspelers en een aantal sterke voorwaartsen die er twee keer doorheen wisten te breken, maar Obelix wist geen weerstand te bieden aan onze snelheid en de stand liep al gauw hard in ons voordeel op. We sloten af met een mooie 70-14 winst.

Wat stonden we vandaag weer in onze kracht. Wat hebben we hard voor elkaar gewerkt. Het gebeurde meer dan eens dat de lijn compleet door voorwaartsen werd gevormd, en de ruck volledig door lijnspelers werd gecleared. Dat is wat teamwork is!
We hebben moeten afzien de afgelopen weken, maar ons vandaag weten te herpakken.

Obelix bedankt voor de wedstrijd. Het beloven mooie wedstrijden te worden tegen jullie in de tweede fase! Maar vooral bedankt supporters. Onze trouwe fans die juichen als we kampioen worden, maar ons ook steunen als we het zwaar hebben. Die er elke week staan op de verre velden, in de stromende regen. In voor en in tegenspoed 😉

We hebben nu rust tot we 25 november de laatste wedstrijd van de eerste fase spelen in het verre Groningen. Tot dan!

Women of the match: Noor Eelman & Tara Faaij