HRC Xtreme – Eindhoven Lions

-   Dames

Afgelopen zondag was het dan zo ver, de wedstrijd waar we al heel het seizoen naar uitkeken. Deze wedstrijd zou bepalend zijn voor onze positie in onze klasse.
De trainingen werden na de kerst ook al stukje zwaarder gemaakt om zo fit mogelijk te zijn voor de wedstrijd. De trainers hebben ons zo goed mogelijk voorbereid en ons klaar gestoomd voor de wedstrijd. Waar de trainers niet heel veel meer konden doen zondag, moesten wij het waar gaan maken en laten zien dat we niet stil hadden gezeten.
Zondag ochtend liepen we met gezonde zenuwen en heel veel zin het clubhuis binnen. De huifkar met bar werd voor de sponsors klaargezet en de camera’s voor de livestream stonden ook al klaar om te draaien. Nog één keer het veld nog op voor de laatste teamrun om de puntjes op de i te zetten. De focus zat goed en drang om te winnen was groter dan ooit. Kwart voor 1 gingen nog even naar de kleedkamer voor de laatste speech van de trainers en om 5 voor 1 stonden we weer op het veld om voorgesteld te worden aan de ambassadrice van Nieuw Zeeland. We voelden ons proffesionals.
Onze ref Pepijn floot en de strijd begon. Wij hadden kick off, met een mooie kick en gelijk goeie pressie zaten we er bovenop. Harde tackles aan beide kanten. Met veel zenuwen was het nog wat rommelig. We zagen gelijk dat het een spannende wedstrijd gingen worden met gelijkwaardige teams. In de 10e minuut werd het echt even spannend toen de nummer 16 van Eindhoven een run maakte door onze defense. Gelukkig zette ons Sabine ‘Turbo’ van de Graaf ook haar sprint modus aan en tacklede dame op tijd. Wij konden weer aanvallen.
Ook met nog wat slordig balverlies lieten we ons niet zomaar passeren. Mooie harde lage tackles van onze Jana ‘no way’ hrabčáková en Nina ‘kom dan’ van der Kroon. Na veel spel in het midfield, was daar in de 24ste minuut onze backline die het veld helemaal open speelde en uiteindelijk Sabine de try maakte. ‘’De eerste try is een feit’’ – Bonni may.
Do ‘kick it’ Velema raakt de conversie en 7-0 was de stand. Vlak voor de rust kreeg Nadine ‘hoe kan dat ik ben helemaal niet zo groot’ Zuurmond een gele kaart voor een hoge tackle. Even met 14 tot halftime, no problem. In de rust was het positief, maar met de belangrijkste mededeling: We zijn er nog niet, er moest door geknokt worden!
En hard ook, want in de 8ste minuut van de 2de helft kreeg de nummer 11 van Eindhoven de bal en maakte een run tot onder de palen. Ook hun conversie was raak. 7-7.
Eindhoven werd strijdlustiger en zagen ook de winst weer voor ogen. Zij draaide een penalty om tot een kick en het werd 7-10 met nog 8 minuten op de klok. Kom op dames, we moesten en zouden winnen. Scrum voor Den Haag, zo dichtbij, dus gingen we voor de kick. Do schoot hem op de paal, zenuwslopend. Line out op de 5 aan de rechterkant, strak ingegooid ,goed gevangen, door naar de backs, naar de linkerkant en ja..JA..JAAAAAA Lara ‘the hand’ May drukte de bal in het hoekje. 12-10. Gewonnen.
Een wedstrijd tegen een zeer waardige tegenstander met mooi spel. Maar zoals elke wedstrijd nog met veel leermomenten en dankzij de livestream van SBC kunnen we de wedstrijd terugkijken.
Onze plek bovenaan is weer iets veiliger, elke week dichterbij het kampioenschap. Aankomende zondag spelen we tegen Delft/Dordt/REL 2 in Dordrecht.

Zie ook de samenvatting van deze wedstrijd!