Hrc Xtreme – Diok Dames

Na de vorige wedstrijd in Zwolle was Xtreme klaar om te winnen! Gelukkig was de rit deze keer niet zo lang, namelijk maar liefst 10 minuten. We speelde vandaag tegen de meiden van Diok, in Leiden. De uitkomsten van de wedstrijden die wij tegen Diok hadden gespeeld, waren erg verschillend, dus wij hadden geen idee hoe vandaag zou eindigen. Maar wij waren er in ieder geval klaar voor!

Na een goede, al modderige en natte warming up ging vervolgens het fluit signaal af om 13.00 en begonnen wij met de wedstrijd. Helaas bleek dat wij toch nog niet hélemaal wakker waren, want Diok wist zich al snel na de kick-off een try te drukken. Inclusief conversie. Snel daarna volgde nog een try en conversie vanuit Diok. We moesten nu wel echt wakker worden.. want we kwamen niet hélemaal naar Leiden om te verliezen natuurlijk.

Ondanks de 14 punten tegen wist Xtreme wel steeds de scrums te domineren. Want ja, het regende dus veel scrums! Goede tackels werden er gemaakt, maar toch maakte Diok breaks waardoor zij steeds weer dichter bij onze try line kwamen. Door een turn-over wonnen wij weer de bal en werd de bal ver gekickt.

We merkten ondertussen dat dit een zware wedstrijd zal gaan worden, maar dat we zeker met onze turn-overs en sterke voorwaarste goede meters konden maken. Doordat Diok een knock on maakt op hun eigen helft, kregen wij een scrum mee. Na deze scrum maakte wij wederom veel pick and go’s, waardoor wij nu toch echt wel dichtbij de tryline kwamen. Penalty mee en een mol volgt. Helaas geen try. Maar vervolgens een scrum mee, waar onze nummer 8 Do de bal netjes uit de scrum pakt, haar man trekt en op de laatste minuut de bal passt naar de scrum half: Taf. TRY! Yes! Vervolgens ook nog mooi erin gekickt door Do. Eerste 7 punten zijn binnen.

Rust. Tussenstand 14-7.

Na de rust hadden we goede moed. We stonden maar 1 try achter, dus met een win naar huis gaan was zeker haalbaar. Helaas begon Diok de tweede helft met 13 meiden, waardoor wij met 14 meiden moesten gaan spelen.. een regel als je in de 2e klasse speelt.

Na een line-out voor Diok haalt Xtreme meters door een turnover vanuit onze kant. De bal gaat de back-line in en we maken steeds meer meters. Helaas net balverlies voor de try line, maar Xtreme zet druk en Diok maakt een knock on. Scrum voor ons en weer een aantal snelle, harde pick and go’s maakt de tweede try! Door onze captain: Hannah. Helaas mist de conversie, waardoor de achterstand wel nog blijft staan. 14-12 voor Diok.

Xtreme zat er helemaal in, we wisten: nog 1 try en dan hebben wij de wedstrijd gewonnen. De lust om te winnen was ook zeker aanwezig. Na goede samenspel tussen de lijn en de voorwaartse kwam dan ook de winnende try! Gemaakt door Larissa. Helaas was de conversie niet raak, maar we stonden nu wel voor! 14-17 voor Xtreme.

Er werd hard tegen hard gevochten en dit was ook zeker te zien bij Diok die ook wat blessures opliepen. Zeker in de laatste 15 minuten werd het echt nog wel spannend en Diok gaf de winst ook echt niet weg. Na 80 minuten werd er gevloten door de ref en de eindstand bleef op 14-17 voor HRC Xtreme!

Volgende week hebben wij weer een uitwedstrijd. Deze zal gespeeld worden tegen de meiden van Obelix in Nijmegen. Uiteraard dan ook weer een wedstrijdverslag! Wens ons succes!

WOTM: Jikke & Hannah