HRC wereldwijd!

  -   Nieuws
En of we trots zijn! Onze spelers op het EK en het WK(!!)

Eerder schreven we al trots dat Abe Hoogveld, Adam Saralis, Kees de Bruin, Pelle van der Knaap en Tobias Nota met U18 naar het Europees Kampioenschap in Tbilbisi Georgië vertrokken. En natuurlijk brengen we jullie graag op de hoogte van hun vorderingen daar.

Voor een ieder die het niet weet; EK-teams “staan op elkaars schouders”. De resultaten van het vorige U18 bepalen tegen welk team de eerste wedstrijd wordt gespeeld (dus Georgië mocht als kampioen starten tegen de nummer laatst Tsjechië) en onze mannen startten, na een puik resultaat vorig jaar, tegen België. Winst zou tot gevolg hebben gehad dat Oranje tot de bovenste helft van het schema zou doordringen en tenminste 4e zou worden. Helaas lukte het deze keer niet onze Zuiderburen de baas te blijven. Maar in de opvolgende wedstrijd werd wel vrij ruim van Tsjechië gewonnen. De 9e oktober staat de laatste wedstrijd tegen Duitsland op de planning. Heel veel succes boys! Meer uitgebreide verslagen en toegang tot de live-stream vind je op de website van Rugby Europe.

Dat we met 4 mannen van HRC en 1 oud HRC-er in Oranje U18 op het EK vertegenwoordigd zijn is natuurlijk meer dan geweldig, maar je hebt altijd baas boven baas. Één dag eerder op 8 oktober a.s start “onze” Sulita Waisega namelijk als basisspeelter van de Fijiana’s op de nr 6 positie in Eden Park Nieuw Zeeland op het Wereld Kampioenschap tegen Engeland. Je leest het goed: in de basis, op het Wereld Kampioenschap, in Nieuw Zeelands’ rugby tempel Eden Park, met Fiji tegen de dames van Engeland! En vorig jaar nog “gewoon” met HRC Colts 1 bij ons op het veld! Een snelle scan van de archieven leert dat er slechts 1 HRC-er eerder actief is geweest op het WK. Conrad Marais kwam in 2011 en 2015 voor Namibië uit. Hier hebben we dus te maken met de afdeling buitencategorie en het is moeilijk in woorden te vatten hoe ontzettend trots we zijn op het feit dat Suliata mag starten. Iets waar ze overigens zelf wel op inzette. Bij vertrek verzekerde ze haar vader dan ook “don’t worry, I will fight for the position and I will make it”. Meer informatie is te vinden op de website van World Cup en de wedstrijden worden uitgezonden op Ziggo Sport.

Heel veel succes Sulita, weet dat wij je – aan de andere kant van de wereld, voor de TV – aanstaande zaterdag heel hard toe zullen juichen.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement