We speelden uit

-   HRC 1
Foto's met dank aan Bianca May
​Het was vochtig en dampig in Amstelveen en de vreselijke koude trok zo je lijf in maar ons eerste speelde hartverwarmend dus eigenlijk merkte je niets van die kou en misten de thuisblijvers de victorie onzer boys.

H.R.C. ging voortvarend van start en A.R.C. kwam op geen enkele wijze op onze helft m.a.w. alleen maar verdedigen. De ene aanval nog sjitterender dan de vorige en het kón niet uitblijven of “we” zouden gaan scoren en zo gebeurde: na 10 minuten 0 – 7. (wij speelden uit bij hullie).

We namen ietsie pietsie gas terug maar dat was niet goed; het gaf A.R.C. de gelegenheid op onze verdediging te beuken. Af en toe hing ’t d’r om maar de jongens hielden ferm stand. Een piep klein foutje van ons gaf A.R.C. middels een penaltie de gelegenheid op het scorebord te komen en zo stond het 3 – 7 voor ons.(wij speelden uit). Hoewel A.R.C. graag nog meer punten op het scorebord wilden toveren lukte dat niet. Na enige sterke aanvallen van ons gingen ze (onze tegenpartij) in de fout en wisten ook wij de ons toegekende penaltie te verzilveren 3- 10. ( wij speelden uit) en dat was tevens de ruststand.

De tweede helft speelde H.R.C. heel erg sterk met prachtige aanvallen, een genot voor het oog en we wisten in die helft nog 3 tries te scoren waarvan er één echt uitsprong; het leek wel ‘ff’ of ik de All Blacks zag spelen en scoren. Ik ga de try niet be/omschrijven hadden jullie maar moeten komen. Enfin toen de ref. voor het laatst die middag op zijn fluitje blies stond het 3 – 27 voor ons (wij speelden uit).

De supporters (de echte) hebben het glas geheven op de overwinning want nu staan we 5de op de table en volgende week zaterdag komt nr. 6, de Dukes uit Den Bosch, die net zoveel punten heeft als ons, op bezoek in de Haag. Willen jullie er voor zorgen dat jullie aanwezig zijn: het is de laatste thuis wedstrijd van dit jaar van onze kanariegele/hemelsblauwe spelers.

Ze verdienen ons support. Kom allen.

Met ovale groet,
Ton