HRC komt lekker uit de startblokken

  -   HRC 1
Wedstrijdverslag HRC Heren 1 XV tegen Castricumse RC 1 8 mei 2021 door Ton van der loos (foto boven dit artikel Hans van der Valk)

Met een heuse perskaart op de tribune; we sluiten niet uit dat onze club coryfee Ton van der loos niet eerder zo officieel aangesteld (en getest) een wedstrijdverslag verzorgde, maar hij heeft als van ouds verslag voor ons gedaan (en voor een ieder die ook graag nog bewegende belden wil (terug)kijken de wedstrijd staat bij Eyecons)

8 mei: yesssss, joepie de poepie d’r gaat weer gerugbyd worden en ik mag op het terrein de wedstrijd aanschouwen, maar dan moet ik me wel tussen 14.40 en 14.50 uur melden om een sneltest te ondergaan én ik moet een live verslag van de wedstrijd maken. Uiteraard: deal.

Het management heeft er alles aangedaan om die keuring/sneltest gladjes te doen laten verlopen en daar komt een heleboel organisatie en inzet voor om de hoek kijken. Ik kan u schrijven dat dat gladjes verlopen gelukt is. 
Dank management voor al het werk dat jullie hiervoor moesten verrichten.

Maar nu de wedstrijd waar het toch allemaal om draaide. Op het wedstrijdformulier stonden 25 spelers vermeldt waaronder één gedispenseerde Colt (Kaj Verhoorn) en een groot aantal 1-ste jaar senioren; talenten. Als club mogen we trots en blij zijn dat het management en trainers van alle jeugdafdelingen zoveel talenten weten af te leveren.
3 selectiespelers – Lorenzo Groos, Kevin Krieger en David Anderson – ontbraken door blessures.

Vanaf de K.O. speelde H.R.C. agressief wat al na 2 minuten een try opleverde door Siem Noorman na een combinatie van voorwaartsen en razendsnelle drie kwarters. De conversie werd gemist door Jasey van Kampen. Maar in de 9de, 13de en 16de minuut wist Jasey van Kampen maar liefst 3x de try lijn te passeren en tries te scoren in de hoeken van het veld, welke door 1x door Castor Magis en 2x door Amir Ramakers schitterend werden geconverteerd. Vervolgens werd de verdediging van HRC een dikke 10 minuten pittig op de proef gesteld door Cas, maar er was geen doorkomen aan; prima! Na een razendsnelle uitbraak wist Lodi Buijs de score op te schroeven naar 31-0; de conversie werd verzorgd door Amir 33-0 en dat was tevens ruststand.

Na de rust werden alle reserves ingezet en zo verschenen we met een compleet ander team. Luc Scholler wist in de 48ste minuut te scoren evenzo Timon Vijn en zo kwamen we tot een 45-0 score. Helaas werd in de 67ste minuut Victor Huurman 10 minuten naar de sin-bin verbannen en daarna werd het spel duidelijk minder: te individualistisch, te veel uit op eigen glorie; jammer want we speelden nog steeds goed. Uiteindelijk moest de verdediging in de 73ste minuut capituleren en scoorde Cas zijn enige maar verdiende try.

45-5. Een leuke wedstrijd met een goed ballend H.R.C.; stabiele voorwaartsen en snelle 3 kwarten. Ga zo door mannûh!

Met Ovale groet,
Ton van der Loos

Naast het niet te overtreffen verslag van Ton is er ook op Haagsetopsport.nl al een wedstrijdverslag geplaatst met daarbij schitterende foto’s van Martin van Oostveen, waarvan er ook een aantal hierboven in de carousel staan. Martin was overigens niet de enige fotograaf langs de kant. Ook Hans van der Valk (de vader van Jake) maakte schitterende opnames waaronder de afbeelding boven dit artikel.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement