HRC-Junioren, samen één HRC!

  -   Junioren
proud
De wedstrijdverslagen van onze Junioren op 19/2

Het effect van COVID op de competitie kan u niet ontgaan zijn. Iedere week weer is het afwachten of we een tegenstander hebben, of deze genoeg spelers heeft en of we zelf de puzzel weer compleet krijgen om met volledige teams een wedstrijd te kunnen spelen.

Onze Teammanagers Rolf en Mariëlle verdienen dan ook een groot compliment. Die helpen – en waar nodig jagen ze zelfs achter de mensen aan – de puzzel compleet te maken. En ook de ouders en spelers verdienen overigens een compliment voor hun hulp en felexibiliteit.

Hieruit volgt een punt dat de trainingsstaff van de Junioren heel belangrijk vindt: alledrie de teams samen zijn de Junioren van HRC. Het lijkt eenvoudig zinnetje, maar het heeft een immens groot effect als het lukt. En het is ons gelukt!

Hoe zag dat er bijvoorbeeld deze zaterdag uit:

Bij team 1 valt de wedstrijd uit omdat de tegenstander maar 7 spelers beschikbaar heeft. Team 2 heeft voldoende spelers beschikbaar omdat de COVID-golf vorige week haar piek heeft gehad (en we er nu ook gewoon klaar mee zijn). Bondsregels bepalen dat alleen spelers uit team 2 kunnen worden uitgeleend aan team 3. En team 1 mag team 2 aanvullen.

Bijzonder? Nou nee, die puzzel kennen we allemaal wel. Maar reacties van de spelers zijn wel bijzonder en erg motiverend. Want zowel de spelers die we “uitlenen” en ook de spelers die “hulp” krijgen, vinden het héél leuk! Ze zijn blij dat ze mogen spelen en helpen ze elkaar bij de warming-up nog even met het finetunen van de calls en uitvoeringen. Over de volle breedte stelt iedereen zich ondergeschikt op aan ‘wat het beste is voor het team’, inclusief de ouders die ineens naar Tilburg moeten rijden ipv naar Leiden….

Dat resulteerde in twee geweldige potten waarin plezier en mooi rugby hand in hand gingen. Onze samengestelde Junioren teams kwamen met goede resultaat van het veld af.

Alles bij elkaar resulteert dat in een trotse hoofdtrainer van deze Junioren: “Dat hebben we mooi weer samen bereikt, team managers, trainers, ouders en bovenal de spelers… samen één toonaangevend HRC!“.

Uitslagen:

·         Junior Plate poule            : RC DIOK Junioren-1  _  HRC Junioren-2                                 : 12-27

·         Junior Ribbon poule C      : CL BRC/Tilburg Juioren-2 _ HRC Junioren-3                         :  0-69

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement