HRC Cubs kampioen van Nederland!

  -   Cubs
Cubs Kampioen
O boy, wat een finale was dat deze dat zaterdag!

Kijk, het behalen van een finale is natuurlijk al een hele prestatie, maar dan wil je hem natuurlijk ook winnen.

Het gehele seizoen stond HRC stijf bovenaan in de pool van 6 Cup teams, totdat er op een zondag (inhaalwedstrijd) onverwachts verloren werd van Amstelveen. Een team dat in de eerste fase nog in de Plate pool uitkwam en dat notabene werd gecoacht door een coryfee van Haagse bodem en een heuse ‘Van der Loos’ (Sander).

Het verlies kwam voor het team van Den Haag precies op het juiste moment, want de onvermijdelijke arrogantie begon zich alweer vrij dominant te manifesteren binnen de groep.

De uitwedstrijd tegen Amstelveen die een paar weken later volgde werd wel gewonnen, maar dat de finale absoluut geen makkie zou worden, was wel duidelijk.

De spanning was dan ook te snijden toen de spelers zich afgelopen zaterdag in de door de rookmachine gevulde tunnel opstelden en met snoeiharde muziek en een staande ovatie van alle aanwezigen het veld op renden.

Een minutieus wedstrijdverslag gaan we u onthouden want de uitkomst is u hopelijk al bekend, maar uit het feit dat Den Haag de NUL gehouden heeft mag u afleiden dat er meedogenloos is verdedigd door onze Cubs. Alhoewel Amstelveen meer dan de helft van de wedstrijd op onze helft stond, konden zij die positie op geen enkel moment verzilveren. Den Haag daarentegen had aan één line break voldoende om met 7-0 op voorsprong te komen. Een tweede try werd afgekeurd wegens een vermeende voorwaartse pass waardoor de coaches toch lang met klotsende oksels langs de lijn stonden.

Gelukkig kon zo’n 4 minuten voor tijd alsnog een tweede try gedrukt worden waardoor de winst bezegeld werd, want een hartaanval was (in ieder geval voor één van de trainers) aanstonds.

De euforie en ontlading laat zich raden. De (alcoholvrije) champagne vloeide rijkelijk en jubelkreten waren zelfs te horen in het clubhuis in Den Haag en bij de voorrondes voor de 7s in Haarlem alwaar de livestream door velen werd gevolgd.

Het was een prachtige, zonovergoten dag waarop ook de fanatieke aanhang van familie en vrienden, die uitgerust met mega spandoeken en heuse geel/blauwe rookfakkels de Cubs luidruchtig ondersteunden.

Veel complimenten voor het team van Amstelveen dat met mooi rugby het ons echt heel moeilijk heeft gemaakt en een absoluut waardige tegenstander was!

Wedstrijd terugkijken kan hier:

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement