HRC Cubs goed uit de startblokken!

-   Cubs
Wedstrijdverslagen HRC Cubs 3-10-2020

De Cubs startte deze zaterdag de competitie met 4 overwinningen. Zonder ouders langs de lijn…dat wel! Maar soms toch op afstand, net over het slootje of achter de hekken en in één geval zelfs met een videolink, konden de ouders er getuigen van zijn dat de Cubs lekker aan het ballen waren.

De eerstejaars Cubs zijn goed voorbereid door hun trainers en coaches op de overgang van Mini’s naar Cubs. En dat ze er klaar voor waren werd goed zichtbaar! Hieronder alle vier de wedstrijdverslagen.

Cubs Geel, spelend in de Cup poule:
Thuis tegen Haarlem! Dat beloofde een kraker van een wedstrijd te worden. HRC had immers nog een appeltje te schillen met dit team. Iets met een LMT toernooi…. Goed voorbereid gingen de boys aan de slag tegen een strak verdedigend Haarlem, dat uitstekend de druk op HRC hield. In de eerste helft kwam HRC tot één try. Met een stand van 5-0 dus de rust in. Ná de rust had HRC door dat kicken de oplossing was en kon HRC met twee snelle tries de score verhogen. HRC bleef dominant mede door het harde werken en goede teamwork hielden ze knap de nul. Eindstand 31-0

Cubs Blauw, spelend in de Bowl-A poule:
Uit tegen de Waterweg Warriors (combi Hermes/Hookers) in Schiedam. Even wennen hoor, en dat uitte zich in een team dat nog niet helemaal wakker was. Daardoor snel een try tegen….Oei 5-0. Daar word je wakker van blijkt! HRC blauw ging druk zetten in de verdediging en de bal lekker rond passen in de aanval. Volgens de coach begint het ‘een beetje’ op rugby te lijken en dat belooft wat voor de komende wedstrijden. Dik gewonnen en voldaan naar huis met een 5-62 zegen op zak.

Cubs Rood, spelend in de Bowl-B-poule:
Thuis tegen de Wasps uit Nijmegen. Ook hier werd er ietwat in de slaapstad begonnen aan de wedstrijd en dat is lastig. Zeker als in het team van de Wasps een super atleet zit die 70% van de belangrijke acties maakt. Wasps waren met name in het begin dominant in de rucks dus had team blauw de handel vol aan de tegenstander. Hoe ga je daar mee om als HRC? Nou…. gewoon wakker worden en wat scherper spelen. Dat lukte prima in de tweede helft en zo werd, door de hard werkende mannen van team rood, de wedstrijd alsnog naar de hand gezet. Voldaan konden ze met een einduitslag van 20-14 het poortje doen.

Cubs Groen, spelend in de Shield-C poule:
Uit tegen Te Werve die helaas maar 9 spelers hadden waarvan er één wat later aan kwam. Door HRC werd de sportieve keuze gemaakt om 3 spelers uit te lenen waardoor we allemaal konden gaan doen waar we voor kwamen: Rugbyen. En dat geleid door de beste scheidsrechter van Nederland, dat moest wel een feestje worden. Al vroeg in de eerste helft werd duidelijk dat Te Werve leunde op één grote sterke speler. Er werd bij vlagen mooi gespeeld in de aanval maar de verdediging had het erg zwaar. Daardoor ging team Groen met een ruime achterstand de rust in. In overleg met de coach van de tegenstander en de Ref werd besloten om verplicht 3 keer te passen. Leuk! Want ineens werd er als teams gespeeld en werd er zowaar echt rugby gespeeld. En dat was in het voordeel van het spel van team Groen. Iedereen aan het knokken, Veel plezier en iedereen blij! Het resultaat? De achterstand werd door een goed teamspirit omgebogen in een verdiende winst. Team Groen als helden van het veld…. De officieuze stand was 31-43. (For the record: Officiële eindstand door te weinig spelers van Te Werve 0-30)

En – ook niet onbelangrijk – alle Cubs kijken uit naar de volgende training om nog beter te worden (aldus de spelers zelf). Dat gaat helemaal goed komen want alle leerpunten zijn genoteerd door de coaches. Daar wordt de komende week dus werk van gemaakt want zaterdag wachten ons weer een paar verse tegenstanders!

De trotse hoofdtrainer.

NB: de standen in de diverse poules zijn hier te vinden.