HRC Colts op bezoek in Breda

  -   Colts
Het eerste “wedstrijdverslag” van onze Colts

Deze mooie 10de september was er een afvaardiging van de HRC Colts voor een oefenduel uitgenodigd op het mooie complex van Rugby Club Breda. De weergoden waren de spelers inclusief 1 dame, maar vooral ook de in grote getale meegereisde supporters gunstig gestemd. Beetje bewolkt maar geen regen en een lekker zonnetje. Het was gewoon weer fijn langs de lijn. 

Tegenstander van de dag was het cluster team van Zeeland en Brabant aka “CL Zeebra”. 

Vanaf de warming up viel op dat bij de tegenstander niet de kleinste spelers door de selectie heen waren gekomen waar de HRC Colts minimaal met 50% eerste jaar acte de présence gaf.

Op basis van deze observatie beloofde het een fysieke zware pot te worden. En dat werd het, maar dan vooral in het tweede gedeelte. 

Want het begin begon voor de HRC Colts goed, de lijn werd goed gehouden, rucks waren scherp en de bal liep lekker in de lijn. De tegenstander had eigenlijk geen goed antwoord op de snelle voeten en handen. Dus met veel tries voor HRC en geen één tegen werd half time gefloten. 

Probleem in het tweede gedeelte van de wedstrijd was dat er teveel in het fysieke spel van de tegenstander werd meegegaan. Maar, en dat is geen excuus, met 9 (!) wissels werden ook de patronen wel wat lastiger om uit te voeren en viel de structuur wat weg. 

Tel daarbij op dat na een gele kaart voor een door de ref geconstateerde hoge tackle, de HRC Colts man- en 1 vrouw-moedig met zijn 14-en op het veld stonden, werd het een beetje een verdedigende training. En dat werd met hart en ziel uitgevoerd. Harde, harder, hardst. Slechts een paar minuten voor het eindsignaal wist de tegenstander kort achter elkaar nog net twee tries te drukken. 

Eindstand 10 – 38 in het voordeel van de HRC Colts. De andere winst van  de dag was ook dat er gelukkig geen blessures waren opgelopen. Maar voor nagenoeg alle Colts die in wisselende samenstelling oefenpartijtjes hebben gespeeld is de kop er nu wel vanaf. 

Nog twee trainingen te gaan en dan wordt er voor “het eggie” gespeeld. De competitie eerste fase begint de 17de. Beetje te vroeg om aan te refereren, maar de 5 decemberuitspraak over vol verwachting klopt het hart is wel van toepassing, want in de hele groep Colts zit een wil om te winnen, rugby technische kennis en kunde maar vooral ook een goede teamspirit om er een mooi seizoen van te maken. 

Nog 7 nachtjes slapen…..

uw meegereisde rugbyouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement