HRC Colts 1 vs BRC Colts 1

  -   Colts
Colts tekst
Het wedstrijdverslag van onze Colts tegen Breda

Deze stormachtige zaterdagmiddag stond de sportieve kraker tegen de gasten uit Breda op het programma. Code geel met zuid westen wind in Zuid Holland was geen reden om af te gelasten. Het nadeel voor de mannen is dan wel dat bij shirt wisselen de paar aanwezige borst haren ook richting Duitsland wegwaaien. 

Van te voren was reeds bekend dat wat de uitslag vandaag ook zou worden, de kruisfinales voor het NL Kampioenschap reeds waren behaald. Ook was het voor de meerderheid van deze groep Colts de laatste officiële competitiewedstrijd en dan ook nog thuis. 

Wellicht dat dit allemaal wat meespeelde in de (achter)hoofden van de spelers. 

Want helaas konden onze Colts de wedstrijd niet winnend over de streep trekken. De fysiek sterke en goed spelende tegenstander wist gedurende het verder sportief verlopen gevecht, want dat was het, in het tweede gedeelte (met wind mee) meer tries te drukken. 

Dit ondanks een flitsende start met een mooie try en goed genomen conversie in het voordeel voor HRC. 

De voorsprong voor HRC verdween gedurende het verloop van dit gevecht met het verminderen van de regen en harde wind steeds verder uit het zicht. Windje tegen werkte, net als de uitwedstrijd onder vergelijkbare weersomstandigheden, niet in het voordeel voor HRC. 

Maar er is door de Colts wel karakter getoond. Een heroïsch gevecht is er geleverd. Het zat zo af en toe vandaag niet mee. Schitterende acties met onder andere een noemenswaardige side step en off load zo schuin voor de goed gevulde tribune, werden afgewisseld met net niet balletjes of acties. 

Deze wedstrijd dus vooral gebruiken om te leren maar ook om de accu nog een keer voor de twee kruisfinale wedstrijden goed op te laden. HRC is “gewoon” een van de vier beste Colt teams van Nederland. Een puike prestatie op zich in dit dlt toch door het pech duiveltje meegereisde seizoen. Er waren op een gegeven moment zo veel geblesseerden bij de Colts dat daar makkelijk een team van kon worden samengesteld. 

En wie weet wat de komende twee kruis finale wedstrijden nog gaan brengen. Want ze kunnen zeker allemaal ballen. Als het kwartje dan ook nog een keertje lekker de HRC kant op gaat vallen dan kunnen er nog mooie dingen ontstaan. Alles is namelijk nog in eigen hand. Twee keer nog alles geven. 

Tot dinsdag en donderdag op de trainingen. 

Uw immer en tot het bittere eind optimistische rugby ouder(e) 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement