HRC Bietsj Tournooi 2018

Zonnebrand, verplicht veel drinken, zweet, tranen en zand. Bijna 60 teams en 600 spelers in de categorieën Turven, Benjamins en Mini’s kwamen in actie!

Het was een fantastische dag, zaterdag op het Beach Rugbytoernooi. Niet omdat Tom Dumoulin verslagen werd door Chris Froome en Max zijn bolide opnieuw in de vangrail parkeerde. Het was fantastisch omdat het strand zonovergoten was en een van de Turventeams – Italie – kampioen werd! Wedstrijd na wedstrijd strijden onze turven voor de titel. Eerst een serie voorrondes in de hitte, dan de kwartfinale, de halve en tenslotte de grote finale. Die finale werd gespeeld in het hoofdstadion en er waren vele tientallen bezoekers om de jonge mannen toe te juichen.

Voor iedereen was het – finale of geen finale – hoe dan ook een onvergetelijke dag. Lekker strijden in het zand – helaas nog geen echte tackels dus een beetje inhouden nog – maar steeds meer op conditie en techniek proberen te winnen. Het ene team had wat meer geluk dan het andere, zoals dat gaat in de sport. Denk maar aan de keeper van Liverpool die dezelfde zaterdagavond twee ongelooflijke fouten maakte. Het was een feest, met als afsluiting een optreden van een heuse boyband en onze eigen clubvoorzitter Roderik Bolle die de Franse voorzitter van de BeachRugbybond aankondigde om de prijzen uit te reiken. Roderik blaakte van trots toen hij een van zijn eigen turventeams naar voren mocht roepen als kampioen van de dag!

Hier past een groot dank je wel voor alle organisatoren, ouders, vrijwilligers en nog veel meer. Want dit doet iedereen er toch maar even bij – water halen, de standen bijhouden, de teams regelen, coachen, juichen en troosten. Alles wat rugby zo’n mooie sport maakt. Voor iedereen die om zich heen keek was het duidelijk: als de jongens wat groter worden, wordt de sport alleen maar mooier en uitdagender. Zoveel werd wel duidelijk op alle andere velden waar grote jongens en meiden lieten zien wat rugby nog meer inhoudt. Voor de Turven en hun ouders was het hoe dan ook een lange, maar prachtige dag!

Meer foto’s volgen.