HRC AFRICA GOLD CUP

  -   Mini's
In de hoofdrol:  94 HRC Mini’s

Bij de Mini’s zijn dit seizoen alle 6 teams voorzien van Afrikaanse landennamen. De teams zijn Botswana, Kameroen, Kenia, Namibië, Senegal en Zimbabwe. Dit onder andere vanwege de gedachte dat rugby door vele landen over de wereld gespeeld wordt, en geen nummers omdat er niet met selecties wordt gewerkt.

Maar de grootste reden voor Afrikaanse namen is omdat het idee was ontstaan om een onderling ‘Africa Gold Cup’ toernooi te organiseren. De landennamen maakten dat de spelers zich vooraf zijn gaan identificeren met de verschillende nationale teams.

Africa Gold Cup

Woensdag 12 December was het dan eindelijk zo ver, de spannende ‘HRC Africa Gold Cup voor Mini’s’ werd gespeeld! Met een officieel filmpje in de aanloop, vlaggen van het Afrikaanse land bij de parade en 94 enthousiaste rugbyers beloofde het een leuke happening te worden.

Als eerste werd, namens de 94 Mini’s, door Frederique de Africa Gold Cup Eed afgelegd. Daarna konden de 5 onderlinge wedstrijden beginnen. Allen speelden dit toernooi precies zoals bij de Olympische gedachte ‘om de eer van het deelnemen’. De uitslagen waren variërend, maar voor het toernooi niet echt van belang. Het ging namelijk om de sport, de lol en lekker met z’n allen ballen. De ouders hebben kunnen zien hoe alle kinderen vooruit zijn gegaan met hun rugby spel en eindigden in stijl het toernooi met een heus poortje voor hun eigen HRC helden. Well done parents!

borrel en eten

Ondanks de verbouwing en met dank aan Robert Clemenkoff is het ons ook na afloop gelukt iedereen goed bezig te houden. Zo’n 85 spelers konden samen ‘buiten’ eten in de voorverwarmde (!) tenten die voorzien waren van genoeg tafels en stoelen. Hoe gaaf is dat. En de ouders…die borrelden gezellig samen de kou uit hun lijf.

 

bezoek aan ambassades

Wat absoluut bijdroeg aan dit mooie nieuwe toernooi is dat voorafgaand er al twee teams naar hun ‘eigen ambassades’ zijn geweest voor een kennismaking en vragenuurtje met de ambassadeur. Een officieel ontvangst in de grote vergader kamer maakte het extra spannend. Gewapend met wit overhemd, een HRC stropdas en een vragen lijstje waren ze er helemaal klaar voor. In een geanimeerd gesprek kregen ze het antwoord te horen op onder andere de prangende vraag: “mogen we uit naam van uw land spelen in de HRC Africa Gold Cup?” Teams Botswana en Kenia kregen al toestemming en team Zimbabwe zal vrijdag 14 december naar de ambassade gaan om het antwoord te horen. De afspraken met de ambassadeurs voor de andere drie teams zijn nog in de maak. Ruim op tijd voor deel 2 van onze HRC Africa Gold Cup.

   

 

Naast de toestemming om voor het land te mogen spelen werd er ook om contact gegevens gevraagd van het betreffende nationale rugby team. Wie weet wat er nog staat te gebeuren!

De HRC trainers en teammanagers.

PS: de uitslag van de HRC Afrika Gold Cup is als volgt: iedereen was een winnaar!!!

 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement