HRC 3 – WRC Hornets 29-19

-   HRC 3

Afgelopen zondag was het weer zover, het Derde mocht weer op HRC de wei in en aantreden tegen het “studententeam” Hornets. De mannen hadden er zin in, een Haagse stadsderby en wij wilden hun één ding duidelijk maken, hier valt niets te halen. Ons wedstrijdplan was simpel. Balbezit houden en gebruik maken van onze voorwaartsen, met ondersteuning van onze sterke backline. Daarin stond ook weer een oude bekende, Suiker en hij liet zich deze wedstrijd ook gelijk gelden als man of the match!

De eerste helft ging geweldig, met goed voorwaartse spel beukten wij door de door lijn van de Hornets heen. De eerste try gedrukt door Bas, zijn eerste voor HRC3, bracht ons in een goede flow. We grepen de scholieren bij de keel en lieten de eerste helft niet los. Door goed werk van Wesley in de rucks werd het spel van de Hornets volledig ontregeld en leidde bij een aantal van hen tot zichtbare frustraties. De eerste helft eindigde met een 17 – 0 voorsprong en er leek geen wolkje aan de lucht, totdat de tweede helft begon. Het voordeel wat de Hornets over ons hadden was dat zij een stuk jonger en fitter waren. Dit werd de eerste twintig minuten van de tweede helft duidelijk. Wij stonden op ons achterste voet en de Hornets drukten binnen een paar minuten hun eerste try.

De wedstrijd ging over in een andere fase, wij moesten aan de bak, maar het waren weer de Hornets met een sterke break op de wing die een tweede try scoorde. Maar zoals wel vaker rechtte de mannen de rug weer en door een briljante aanval die vanuit onze eigen 22 gebied begon, maakte Michiel onze vierde try en stelde ons bonuspunt veilig! De laatste twintig minuten ging het spel op en neer. De Hornets probeerden alsnog twee try’s te drukken en wij liepen op ons tandvlees om onze voorsprong te behouden. Bijna leek het toch mis te gaan, want de Hornets drukten hun derde try. Zij waren nu binnen zeven punten, maar met een laatste krachtsinspanning gingen wij weer ten aanval en dat resulteerde in een tweede try voor Bas en bracht de uitslag in veilige haven. Maar wij moesten nog een minuut spelen en de Hornets gingen vol ten aanval en plotseling was daar een break, maar door een mooie samenwerking van de winger en de fullback tackelde deze Hornet over de zijlijn. Helaas raakte de schouder van onze fullback Michiel uit de kom, sterkte Michiel. Maar uiteindelijk was de wedstrijd gewonnen met 29 – 19.

Hard en Laag,
Mark