HRC 3 vs RC Delft 2

  -   Nieuws
HRC3

Afgelopen zondag mocht het 3e voor de vierde keer dit seizoen aantreden tegen een ploeg uit Delft. Nadat we eerder met wisselend succes (2 gewonnen, 1 verloren) tegen de 3 Delftsche studenten ploegen hadden gespeeld, was het nu een onderlinge strijd tussen “burgers”.

RC Delft 2 is een team vol ervaring en er liepen zodoende ook veel bekende koppen tussen. De ene iets meer berucht dan de ander, maar er is altijd wel sprake van een gezonde harde pot tussen de twee ploegen. Na een flitsende start drukte Derk Roes al binnen de minuut de eerste try. Delft was nog niet helemaal wakker en daar wist Roesepoes dankbaar gebruik van te maken. Conversie ging denk ik raak, al is dat bij het 3e zelden zeker.

Het scoreverloop verliep gunstig en we gingen met een ruime voorsprong de rust in. Onze voorwaartsen speelden solide en zorgden dat onze snelle backs de Delftenaren aan de buitenkanten konden verschalken. Van de totaal 10 gedrukte tries kwamen er 6 vanuit de backs (Mowgli 3, Jona 2 en Peter 1) en 4 stuks werden geproduceerd door voorwaartsen, waarbij zelfs ondergetekende ook nog op het scorebord kwam na een driving maul na een line out.

Delft liet uiteraard niet zomaar overzicht heen lopen en drukte ook nog een try nadat ze doordat wij net te vaak offside stonden ineens dichtbij onze tryline kwamen. Die kans lieten ze niet onbenut. Aangezien Delft met 15 man kwam opdagen en zij ook nog 2 spelers aan blessures verloren heeft onze Wesley nog wat minuten gemaakt aan de kant van Delft.

Eindstand 54-5 in het voordeel van HRC 3.

Al met al een geslaagde middag en een prima overwinning. Het 3e staat inmiddels 4e in de 3e klasse Zuid West. Aanstaande zondag komt de nummer 2 van de competitie (Leidsch Studenten Rugby Gezelschap) op bezoek, dus we kunnen onze borst nat maken.


Ovale groet,

Wouter Prins
Captain HRC 3


Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement