HRC 3 voorwaartsen uitje: Stijlslagerij Englebert

  -   HRC 3
3e voorwaartse uitje

Afgelopen dinsdag stond dan eindelijk het voorwaartsen uitje van het 3e op het programma. We gingen dit jaar naar Stijlslagerij Englebert op de Goudsbloemlaan voor een Livar workshop. Aangezien er slechts plek was voor 10 man ging de selectie was zoals vaker bij de voorwaartsen: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Organisator Geert startte via de appgroep een aanmeldlijstje op en deze was rap gevuld met 12 man. Fixer Ome Toon regelde bij Nico dat ook de laatste twee man konden aanhaken.

De ontvangst was al voortreffelijk. Nico had heerlijke huisgemaakte tapenades, aioli en uiteraard worst klaar staan en daar mocht ook een glaasje wijn niet bij ontbreken. Nadat iedereen netjes z’n handen had gewassen en de schorten waren voorgebonden begon het college. De passie van Nico straalde er vanaf toen hij het over de geschiedenis van de slagerij had en hoe hij altijd zorgt voor goede kwaliteit en vaste adressen. “Livar” staat voor Limburgs (klooster)varken en Nico was de eerste Hollander (boven de rivieren) die het 25 jaar geleden mocht verkopen. De varkens hebben een goed leven (en ruim twee keer zo lang als andere varkens) en dat proef je terug in de kwaliteit van het vlees.

Na het theoretische deel mochten we in groepjes van 4 zelf aan de slag om delen van het varken uit te benen. Nico deed alles stap voor stap voor en vervolgens probeerden we het zo goed mogelijk na te doen. Als eerste ging de kinnebak er waar Nico later guanciale van zou gaan maken en vervolgens gingen we van de kop tot aan het het middendeel. Erg interssant en leerzaam en uiteraard ook leuk om samen met je maten te doen. Om meteen ook profijt te hebben van ons werk verdwenen er vers uitgebeende karbonaatjes en speklappen in de pan en Nico toverde ook nog panchetta en wat vers gerookt spek op tafel. Het was genieten geblazen.

Het laatste deel van de workshop bestond uit zelf paté maken. Iedereen mocht een eigen bakje vullen en wie het dichtstbij de 400 gram zat kreeg ook nog een flesje wijn cadeau. Met een bakje van 406 gram was het zeer terecht organisator en initiator die de fles uit handen van Nico mocht ontvangen. Al met al een hele leerzame en bovendien leuke avond! De overige voorwaartsen waren zeer jaloers, dus het zou me niet verbazen wanneer dit binnenkort nog een keer wordt georganiseerd. Het zou me dan ook niet verbazen wanneer er dan mensen die dinsdag aanwezig waren zich dan ook nogmaals opgeven!

Nico, veel dank voor alle goede zorgen, het was een schitterende avond!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement