HRC 3 – RSRC 2

  -   HRC 3

Deze zondag wachtte ons de wedstrijd tegen de Rotterdamse studenten en daar hadden wij al twee keer van gewonnen, maar gezien de wedstrijden van de afgelopen weken wisten wij dat wij niet op onze lauweren konden rusten. Voor de wedstrijd lag de focus om de eerste helft goed te beginnen en om de wedstrijd in de tweede helft te consolideren. De wedstrijd begon als een geweldig gevecht tussen een team van jonge jongens die met enthousiasme speelden en HRC wat het tempo op een niveau wilde houden om ons spel voor de tachtig minuten vol te houden. Tot de 25ste minuut bleef de stand op 0 – 0 staan. Maar toch was het RSRC wat de ban brak om de eerste try van de wedstrijd te drukken. Tot die tijd stonden wij niet heel lekker te ballen, wij gaven veel penalty’s weg en dat hield ons momentum tegen. Maar ondanks de achterstand gingen wel vrolijk verder en met momentum drukten wij Rotterdam vast op hun eigen helft. Het was een paar minuten na de eerste try dat wij vanaf een scrum op vijf meter scoorden via onze Nummer 8 Bas. 

            Dit was het duwtje in de rug wat wij nodig hadden, want alles begon lekker bij ons te draaien en tien minuten later was het Ivan die voor ons de tweede try drukte en wij de rust in gingen met 14 – 5 voorsprong. In de rust wisten wij wat ons te doen stond, doorgaan met ons spel en stoppen met het weggeven van onnodige penalty’s. De tweede begon als de eerste helft, een boeiend gevecht, maar het was uiteindelijk Ben die voor ons de derde try drukte en wij begin tweede helft met 19 – 5 voorstonden. Comfortabele voorsprong, maar wij moesten wel scherp blijven spelen. Na onze derde try vervallen wij in wat oude fouten, we blijven teveel penalty’s weggeven en onkarakteristiek voor ons verloren wij op cruciale punten de rucks. 

            Dit alles leidde ertoe dat Rotterdam weer in de wedstrijd kwam, Ben moest er op een gegeven moment af met een gele kaart in die tien minuten maakte RSRC dankbaar gebruik van hun man meer op het veld door hun tweede try te drukken. Het laatste kwartier van de wedstrijd zag bij ons de krachten wegvloeien en RSRC bleef doorgaan. Binnen vijf minuten drukten zij twee try’s door vanuit een penalty, met een vlugge bal gebruik te maken van onze fouten. Dus waar wij een kwartier voor tijd met 19 – 12 voor stonden, stonden wij tien minuten voor tijd met 19 – 26 achter. Door toedoen van onszelf, maar fair play naar RSRC zij hebben dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen en zij speelden alsof ze niets te verliezen hadden. Wat ook het geval was. Met nog tien minuten en een try achterstand gingen wij de achtervolging in. Hoewel wij een paar keer goed momentum konden opbouwen waren er op cruciale momenten toch weer penalty’s die wij weer weggaven of rucks die werden verloren. 

            Het gevoel wat na de wedstrijd overheerste was frustratie, want dit is zo een wedstrijd waar je af en toe meer tegen jezelf speelt dan tegen de tegenstander. Ik heb het niet bijgehouden, maar ik gok dat wij een penalty of dertig hebben tegen gekregen. Als je dat uitrekent krijg je ongeveer elke drie minuten een penalty tegen, ga tien meter naar achter, plus elke meter die wordt gekickt. Ondanks dit haal je de wedstrijd toch bijna binnen, maar bijna raak is helemaal mis. Volgende zondag spelen wij thuis tegen Delft om 13:00, dus dan hebben weer een nieuwe kans op vijf punten. Wij staan nu derde en kunnen de plate niet meer winnen, maar wij kunnen ook niet degraderen. Maar met nog drie wedstrijden te gaan willen wij wel het seizoen op een hoge noot eindigen. Dus wij gaan vol voor de laatste vijftien punten die nog beschikbaar zijn.

Hoog, lomp en laat,
Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement