HRC 3 pakt direct eerste overwinning

  -   HRC 3

Na een gedegen voorbereiding stond zondag de eerste competitiewedstrijd van HRC 3 op het programma. Er zijn bij het 3e wat verschuivingen geweest. Nieuwe jongens hebben zich van buitenaf aangemeld, er zijn Colts omhoog gekomen en verschillende mannen van het team van vorig jaar zijn dit jaar doorgestroomd naar het 2e. Het is zodoende nog even wat wennen in onze samenstelling en samenspel.

De Delftse Studenten van Virgiel brachten afgelopen zondag een bezoek aan de Residentie. Vorig seizoen was Virgiel een plekje boven ons geëindigd in de competitie en de onderlinge wedstrijden waren steeds erg close. De verwachting vooraf was dat het herfstweer in ons voordeel zou moeten zijn. Korte balletjes in de voorwaartsen ligt het 3e doorgaans goed. Echter waren het ook zware omstandigheden, dus de iets fitter (en lichter) geachte studenten waren een geduchte tegenstander. Robert keurde gelukkig veld 1 goed, want onze voorwaartsen zaten nou niet bepaald op een wedstrijd op het snelle kunstgras te wachten.

De strijd ging lange tijd gelijk op al waren wij wel dominant in de scrums. Door de natte bal waren die er overigens ook in overvloed. Via kort spel kwam onze Man Mountain Joost van der Wiel dichtbij de tryline in bal bezit en de eerste try van het nieuwe seizoen was een feit. Dit bleek de enige score in de eerste helft, dus we konden nog vol aan de bak in de 2e helft.

De 2e helft was koud aan de gang of er was een prachtige break van diverse voorwaartsen. Scott werd echter een paar meter voor de tryline getackled en dat liep niet goed af voor z’n rechter onderbeen. Een gebroken scheen- en kuitbeen aan z’n rechterbeen waren het resultaat. De ambulance was er gelukkig redelijk snel, maar de wedstrijd lag al met al toch een half uurtje stil. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met Scott.

Na de onderbreking gingen we door met waar we gebleven waren; met de voorwaartsen richting Delftse try line. Onze nieuweling (oud Colt) Pepijn van Dijk zorgde voor extra glans bij z’n senioren debuut door de 10-0 voor z’n rekening te nemen. Van dichtbij klapte Pepijn over de achterlijn van de studenten. We gingen door met prima spel en de afspraken die we van tevoren hadden gemaakt werden nageleefd. Door de natte omstandigheden werd het spel wat rommelig en met een beetje mazzel kwam Virgiel via een break aan de buitenkant terug op 10-5. Waar onze 1e try gedrukt werd door een prop was het slotakkoord voor een andere prop. Via een variant op onze line out kwam Sam Lepley aan de bal en die was niet te stoppen. Resulterend in een 15-5 eindstand.

De 3e helft was nog gezellig en de onderlinge banden met de mannen van Virgiel zijn altijd goed. Door al het harde werk van alle spelers was de top mand van Sem ook snel geleegd, maar de biertjes bleven nog wel even vloeien. Een zeer geslaagde zondag!

Volgende week staat voor de mannen van het derde een bezoek aan Gouda op het programma.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement