HRC 3 – Gouda 1 (7 – 18)

  -   HRC 3

Het was een mooie dag voor een pot rugby, blauwe lucht, zonnetje wat lekker scheen en de koploper kwam op bezoek. Na een galavoorstelling twee weken geleden hadden wij een echt ijkmoment voor ons team. Want de eerste helft van de competitie zit er bijna en de indelingen voor de cup en de plate pool worden over twee weken gemaakt. Na de warming up mochten wij aftrappen en wij moesten nog even wakker worden bleek. De eerste minuten stonden door slordig spel aan onze kant onder druk. Tot overmaat van ramp werd een kick van Oscar onderschept in ons try gebied en een try tegen. Gelukkig gaat de conversie mis. Wij zijn wakker en gaan opzoek naar de gelijkmakende try. Zoals de trouwe lezer nu wel zal weten, wij geven niet zo snel op en dat was deze wedstrijd ook weer zo. 

            Een paar minuten later is het dan ook raak, Stolk drukt de bal over en de conversie wordt door Oscar gekickt. Wij staan voor met twee punten. Dit belooft wat voor de wedstrijd. Dat moet Gouda ook gedacht hebben, want in de scrum waren wij in de eerste helft veel sterker. Door wat vreemde acties van hun kant waren soms wat beter in de rucks. Ik wist niet dat je op de grond de bal nog kon spelen bijvoorbeeld. Dit leidde bij ons tot redelijk wat frustratie waardoor ons codewoord, Muskusrat, toch wel vaak over het veld klonk. Tot overmaat van ramp kregen wij twee penalty’s tegen in ons 22 meter gebied die door Gouda door de palen werden gekickt. Waardoor de ruststand op 7 – 11 kwam te staan. 

            In de rust hadden we er nog goed vertrouwen in dat de achterstand konden rechtzetten. Vier punten is overbrugbaar, maar de tweede helft bracht een mooi gevecht in het middenveld dat gelijk opgaand was. Halverwege de tweede helft gebeurt het dan toch, wij verslappen een paar minuten en Gouda scoort via een goede rush op de wing een try en de conversie wordt ook raak geschoten. Ondanks de achterstand van elf punten gaan wij gewoon door. We weten dat dit gedeelte van de wedstrijd zwaar voor ons wordt door onze fitheid, of het gebrek daaraan, maar met wat verse krachten binnen de lijn proberen we het toch. Twintig minuten lang zijn wij bezig om de bal over de lijn te brengen, maar telkens is er een turnover, of wij krijgen een penalty tegen. Of wat een ook een paar keer gebeurde, de referee die ons voordeel tegen ons gebruikt waardoor wij balbezit verliezen, Muskusrat, Muskusrat! 

            Met een laatste poging proberen wij nog een laatste try te drukken voor een bonuspunt, maar het mocht niet baten. Daar sta je dan, na een harde en mooie pot, waar wij het merendeel van het balbezit hadden, zoals meneer de Voorzitter het vertelde, staan wij met lege handen. De wedstrijd verloren wij deels door gebrek aan scores, logisch natuurlijk. Gouda kwam een keer of zes bij ons in het 22 meter gebied en scoorde vier keer. Wij kwamen weg met één score uit acht bezoekjes in de 22 van Gouda. Voor de rest was het een evenwichtig duel. Het positieve wat wij wel meenemen is dat als wij zo blijven spelen dan hebben wij een goede basis voor komende wedstrijd tegen de DIOK Amigo’s en de wedstrijden daarna.

Lomp en Hoog,
Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement