HRC 3 – DSRC 2: Herrezen uit de as

  -   Nieuws

Een week na de toch ietwat deceptie tegen Te Werve stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen DSRC 2 op het programma. Op papier geen zware tegenstander, maar dat is wel vaker met die Studenten, die blijven wel 80 minuten gaan. Dus even 5 minuten rustig aan was er niet bij, wat wel prima was. Met een geïmproviseerde opstelling voor de 1ste rij door blessures en vakanties gingen wij van start en met 20 minuten stonden we ook 20 – 0 voor.

Dit was eigenlijk het beeld van de hele wedstrijd, fysiek spel van ons, wat leidde tot breaks in hun defensie en daar kwam de ene try na de andere uit. Overigens wel een compliment aan DSRC, ondanks dit bleven zij gewoon 80 minuten alles geven, chapeau.

Met rust was het gevoel 100% anders dan vorige week, we waren rustig, wellicht een tikkie gemakzuchtig. Dus de uitdaging voor de 2e helft was dat we geconcentreerd de wedstrijd uit gingen spelen. Tijdens die 40 minuten werd er hard gebuffeld wat tot meerdere try’s van ons leidde en volgens mij kwam Delft niet één keer in onze 22 meter. Dus we deden wat we moesten doen en onze flyhalf Jonathan had zondag ook een goede dag, waar ie normaal betrouwbaar weinig conversies raak schiet, schoot hij er zondag 3 door de palen! Een verbetering van 300% ten opzichte van de vorige ontmoeting met DSRC! Eindstand 61 – 0.

Hebben we nog wat lessen voor volgende keer? Dit soort wedstrijden zijn vaak best lastig, want je hebt geen idee waar je staat, maar ik denk dat als we blijven trainen met elkaar dat we er nog een leuk seizoen van kunnen maken. Komende zondag geen wedstrijd, maar de week daarna uit tegen USRS 3. Dat belooft een boeiende krachtmeting te worden!

Hobbelend over het veld,

Mark

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement