HRC 2 plaats zich in Top 6

-   HRC 2
Hard werken en een beetje mazzel :)

De laatste wedstrijd van de 1e fase tegen WRCH Te Werve is een echte stadsderby. De mannen van WRCH Te Werve hadden dit jaar nog geen wedstrijd gewonnen. HRC 2 moest winnen en dan het liefst met 4 try’s om de top 6 van de 1e klasse te halen.

Zoals altijd waren onze stadsgenoten optimaal gemotiveerd om het 2e van HRC te verslaan. Met in de gelederen oud-HRC’ er Ryan Berrevoets bleek WRCH een geduchte tegenstander. Duidelijk was dat ze niet gekomen waren om te verliezen.

In het begin van de wedstrijd had het 2e de beste kansen maar kon ze niet verzilveren. Zoals altijd zal de tegenstander het dan wel doen en zo ging het ook. HRC 2 heeft de hele wedstrijd tegen een achterstand aangekeken en zag de kansen op Top 6 langzaam verdwijnen. Echter er kwam goed nieuws Castricum 2 had verloren en het verschil met Cas was maar 2 punten.

De opdracht werd minimaal 4 try’s en binnen de 7 punten blijven van WRCH Te Werve. Een enorm eind offensief van HRC 2 zorgde er voor dat de 4e try toch werd gescoord. Eindstand 24-31. Wedstrijd verloren maar toch 2 punten gepakt.

Aangezien het onderling resultaat met Castricum in het voordeel was voor het 2e staat HRC 2 op plaats 6 van de 1e fase. Plaatsing Top 6 gehaald. Top prestatie aangezien we dit seizoen net gepromoveerd zijn uit de 2e klasse.