hrc-1-website

HRC 1 speelt dit seizoen 2021-2022 in de Ereklasse . De selectie bestaat grotendeels uit jongens afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, aangevuld met enkele talentvolle spelers van andere Nederlandse en buitenlandse clubs.

Dinsdag- en donderdagavond van 20:00 t/m 21:30

Aankomende wedstrijd

RC Groningen
HRC

Laatste uitslag

HRC
The Bassets

Staff en coaches

Marcello Melpignano

Hoofdcoach

Matt Roper

Director of rugby

Thomas Mooy
Matt Allnut

Spelers

Teammanagers

Team informatie

De Ereklasse is de hoogste competitie in het Nederlandse rugby. Deze competitie is sinds dit seizoen (2019 / 2020) anders van opzet. De top 4 van afgelopen seizoen speelt in de BeNeCup tegen de beste 4 ploegen van de Belgische competitie en is sowieso geplaatst voor de Ereklasse Champions Poule van 8 ploegen welke medio oktober van start gaat. De overige 12 ploegen gaan in 3 poules strijden voor de resterende 4 plaatsen in de Champions Poule van de Ereklasse.

De 8 teams van de Champions Poule spelen in een volledige competitie om het landskampioenschap. Er zal een finale gespeeld worden tussen de nummers 1 en 2 van de Champions Poule. De top 4 van de Champions Poule kwalificeren zich voor de BeNeCup 2020.

De 8 clubs die het minste resultaat hebben gehaald in de 3 poules tijdens de voorronde van de Ereklasse, gaan spelen in de Trophy Poule. Vanuit deze poule zullen ook de (potentiële) degradanten komen naar de Eerste Klasse.

Voor de diverse poules (wedstrijdprogramma, uitslagen en standen) kunt u terecht op de website van Rugby Nederland.

Dinsdag: 20:00 – 21:30

Donderdag: 20:00 – 21:30

Lotto Ereklasse – Champions Poule

Voor actuele stand, uitslagen en programma zie website Rugby Nederland