HRC1 2018-2019

HRC 1 komt in seizoen 2019-2020 komt uit in de Ereklasse Champions Poule.

De selectie bestaat grotendeels uit jongens afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, aangevuld met enkele talentvolle spelers van andere Nederlandse en buitenlandse clubs.

Spelers | Trainers | teammanagers

Mike Holland
Martijn Korterink

Team informatie

De Ereklasse is de hoogste competitie in het Nederlandse rugby. Deze competitie is sinds dit seizoen (2019 / 2020) anders van opzet. De top 4 van afgelopen seizoen speelt in de BeNeCup tegen de beste 4 ploegen van de Belgische competitie en is sowieso geplaatst voor de Ereklasse Champions Poule van 8 ploegen welke medio oktober van start gaat. De overige 12 ploegen gaan in 3 poules strijden voor de resterende 4 plaatsen in de Champions Poule van de Ereklasse.

De 8 teams van de Champions Poule spelen in een volledige competitie om het landskampioenschap. Er zal een finale gespeeld worden tussen de nummers 1 en 2 van de Champions Poule. De top 4 van de Champions Poule kwalificeren zich voor de BeNeCup 2020.

De 8 clubs die het minste resultaat hebben gehaald in de 3 poules tijdens de voorronde van de Ereklasse, gaan spelen in de Trophy Poule. Vanuit deze poule zullen ook de (potentiële) degradanten komen naar de Eerste Klasse.

Voor de diverse poules (wedstrijdprogramma, uitslagen en standen) kunt u terecht op de website van Rugby Nederland.

Dinsdag: 20:00 – 21:30

Donderdag: 20:00 – 21:30