HRC 1 wint ruim van de Amstelveense RC

  -   HRC 1
Clubhuis HRC
Het wedstrijdverslag van HRC Heren1 XV thuis tegen de Amstelveense RC, nogmaals met dank aan en assistentie van Heinz Geurts

Het was net begonnen met regenen toen HRC Colts 1 (dat iets onverwacht ruim won van de Dukes, die dit seizoen toch ook een serieuze kandidaat voor de landstitel zouden zijn) het eerste veld ruimden voor ons eerste Heren team.

Maar waar de Colts tegen de verwachting in no time 2 tries drukten, ging het er bij HRC 1 precies omgekeerd aan toe. De bezoekende Amstelveense RC – nog puntloos onderaan in de ranking – zetten na 15 minuten als eerste een score “op het bord” (gelieve dat niet al te letterlijk te nemen, want het bord doet het nog niet). Ze scoorde een try, de conversie werd echter gemist. Stand 0-5.

Iets later leek het nog verder mis te gaan toen een fout van HRC werd bestraft met een penalty kick. Deze kick verdween weer niet tussen de palen en de stand veranderde dus niet.

In de 28ste minuut werd een en ander recht gezet. Kevin Krieger drukte de eerste try voor HRC achter de lijn en de conversie van Lorenzo Groos ging wel keurig tussen de palen. Daarmee kwam HRC op voorsprong (7-5) en die zou niet meer uit handen worden gegeven.

Het gat was echter nog niet geslagen en de gemoederen raakten wat verhit na een stevige tackle van Ian IJmkers. Nadat de ref en de beide aanvoerders de boel wat hadden gesust, sloeg HRC in de 35ste minuut weer toe. Vanuit de line out kwam de bal bij Jordi Hop terecht en met zijn fameuze snelheid zorgde hij voor een try die door Lorenzo Groos geconverteerd werd. Stand 14-5 en daarmee gingen beide teams de rust in (die nog steeds door regen overgoten was, met als gevolg dat het in het clubhuis als van ouds gezellig werd met een flinke hoeveelheid QR-gecheckt publiek).

In de 12e minuut na de rust was het weer raak voor onze mannen: uit een scrimmage onder de palen kwam de bal bij Lorenzo Groos. Hij scoorde een try die hij vervolgens zelf converteerde (21-5).

Vervolgens scoorde Bas Michel in de 20ste minuut de volgende Haagse try en weer zorgde Lorenzo Groos voor twee geconverteerde punten (28-5).

Het slotaccoord was in de 30ste minuut voor Joshua Kessler. Na een snelle aanval met veel passes kon de scrum half het netjes afronden met een try en Lorenzo Groos kickte – als bij Oemoemenoe vorige week – 100% score uit de conversies. Stand en eindstand 35-5.

Het verslag op de wedsite van Haagse Topsport (ook hier stond Heinz Geurts aan de basis) lees je hier

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement