HRC 1 vs The Bassets

  -   HRC 1
Lorenzo Groos
het wedstrijdverslag van de thuiswedstrijd van ons eerste tegen The Bassets

Natuurlijk verscheen er op de site – met dank aan Heinz Geurts – al een wedstrijdverslag van de thuiswedstrijd van HRC 1 tegen The Bassets op16 oktober jl. Dat verslag lees je hier maar natuurlijk publiceren we ook een eigen impressie!

Het scorebord deed het weer (hoera!) maar het was wel even schrikken toen daar als eerste op verschenen. Al na 2 minuten wisten ze een try te drukken en de conversie te benutten. Gelukkig zorgde Lorenzo in de vierde minuut al voor de aansluiting. De HRC toegekende penalty kick verdween natuurlijk keurig tussen de palen. Iets meer dan 10 minuten later drukte Jordi Hop vanuit een scrum de eerste try voor HRC en natuurlijk werd ook die conversie door Lorenzo benut zodat de stand op het bord keurig voordeel van HRC toonde (10-7). The Bassets gaven zich echter nog niet gewonnen. Ook daar stond er iemand lekker te kicken en in de 28ste verdween er een penalty kick tussen de balen zodat de boel weer in evenwicht was. Vrijwel meteen daarna incasseerde The Bassets echter een gele kaart en dat overtal werd verzilverd. Uit de line out scoorde Timon Vijn een try en ook deze kick van Lorenzo verdween weer tussen de palen zodat HRC 7 punten los kwam (17-10). Toch wisten de bezoekers weer aan te haken door een penalty kick tussen de palen te laten verdwijnen totdat HRC vlak voor rust eindelijk wat meer afstand nam. Ian IJmkers drukte de bal achter lijn. Dat was overigens het moment dat Lorenzo Groos toch nog iets menselijks feilbaars in zich bleek te hebben want deze werd gemist door onze “Mr. 100%”. Enfin de teams gingen dus met 22-13 de rust in.

Aaan het begin van de tweede helft kregen The Bassets een koekje van eigen deeg. Binnen de minuut drukte HRC de bal achter de trylijn; de eerste voor Bink van Wijk! Natuurlijk werd deze door Lorenzo weer keurig geconverteerd. En hoewel ook de Bassets nog een try en conversie lieten noteren, was het slotakkoord voor HRC. In de 57ste minuut compenseerde Lorenzo Groos dat ene gemiste kickje. Na een slimme kick van Amir Rademakers drukte Lorenzo de try waarna hij het ovaalj ook tussen de palen kickte 36-20.

Even leek het er op dat het misschien nog spannen zou worden want Kevin Krieger werd met rood naar de kant gestuurd. Maar niet veel later pakte ook een speler van The Bassets geel en hadden beide partijen weer evenveel spelers op het veld. Die kaarten bleken ook het laatste wapenfeit. HRC vs The Bassets eindigde in een 36-20 winst voor HRC. (Waarbij het nog wat voeten in de aarde had voordat de juiste uitsleg inclusief het bonuspunt ook in de administratie van Rugby.nl genoteerd werd).

Foto: Marcel van der Looij (archief)

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement