H.R.C. 1 vs ‘t Gooi 1

  -   HRC 1
Wedstrijdverslag door Ton van der Loos & artikel uit ADHC dd 28 januari 2019

De verwachtingen waar hoog gespannen; misschien wel te hoog. Verwachtingen n.a.v. de wedstrijd tegen H’sum toen we het net niet redden.

‘t Gooi was een andere tegenstander, snel, koel, berekend en dodelijk efficient met de kansen die ze kregen. De 1ste 15 minuten moesten we alle zeilen bijzetten om de tegenstander van een score af te houden en dat deden we met verve; we lieten geen gaatje vallen.

Na deze begin fase kregen wij meer balbezit en zetten onze tegenstander redelijk onder druk maar ook ‘t Gooi wist wat verdedigen betekende.

Toch zette H.R.C. de 1ste punten op het bord door een goed benutte penalty van Lorenzo; 3 – 0. Deze voorsprong wisten we lang te verdedigen maar ‘t Gooi wisten onze jongens toch 2x te verschalken, 10 min. voor het rustsignaal en op de valreep van de 1ste helft drukten ze 1 try + conversion; 3 – 14.

De tweede helft gingen we voortvarend van start en we veroverden veel balbezit en dat resulteerde in een prachtige try welk echt een team prestatie was. Opnieuw was de kick raak, 10 – 14. Hoop gloeide in onze harten. We speelden goed en hadden op dat moment veel balbezit.

Maar zoals ik al melde: onze tegenstander was snel en dodelijk efficient en lieten geen kans onbenut om aan te vallen en dat resulteerden in 3 geconverteerde tries wat de eindscore 10 – 35 op het scorebord bracht.

Opnieuw hebben onze jongens een tomeloze inzet getoond en laten zien waartoe ze instaat zijn. Karaktervol mannen!

Met Ovale groet,

Ton

Deel dit artikel:    
 
 
© 2023 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement