HRC 1 als een roedel jonge jachthonden

-   HRC 1
wedstrijdverslag HRC 1 - Bassets 1, 20 oktober 2018
​Opgetogen vertrok ik met onze drie kleinzonen naar de H.R.C.. Jeetje opa wat wordt er gebouwd, wat een groot clubhuis wordt het! merkte de oudste van de drie op. Het is ook indrukwekkend als je de grote van ons vernieuwd clubhuis ziet. Een blik naar de toekomst en iedereen die je aanspreekt over wat er gebeurd is enthousiast. Wat zal het fantastisch zijn als het af is. Nog “ff” wachten.

Wat ook opwindend is het spel van ons eerste team. Hoewel we het seizoen slecht uit de startblokken kwamen, drie nederlagen op een rij, Castricum, Hilversum, en ’t Gooi, dit zijn overigens ook de drie teams die leiden in de competitie stand, heeft de technische staf onder leiding van Matt Rooper het tij weten te keren en de jongens zelfvertrouwen, plezier in het spel, saamhorigheid en geloof in eigen kwaliteiten bijgebracht. Het team is als een roedel jonge jachthonden, de prooi tot het uiterste opjagend om vervolgens dodelijk toe te slaan.

Prachtig; dat is wat wij als supporter willen zien.

De Bassets, jachthonden par exemple, werden van bovengenoemde kwaliteit het kind van de rekening. Ter herinnering beste lezer vorig seizoen werden wij nog, met onze staart tussen de benen, naar huis gestuurd met een nederlaag van 34 – 19. Wat een verschil!

Hoewel we de eerste 10 minuten door de tegenstander terug gedrongen werden in onze eigen helft namen we na enige tijd het initiatief in eigen hand en wisten we middels een razend snelle uitval de score open te breken en daarmee was het ijs gebroken. Aanval na aanval golfden af op de verdediging van de Bassets die geen raad wisten met dit flitsende spel. Bij rust stond het 29 – 0 voor H.R.C., 5 try’s tegen 0.

Dat beloofde wat voor de tweede helft. Maar helaas wisten de jongens het momentum van de eerste helft niet vast te houden mede omdat er spelers gewisseld werden.

Jammer van het kijkspel. Er moet gezegd worden dat de technische staf alle geselecteerden de wei in wil sturen en dat is bij een stand van 5 tegen 0 begrijpelijk; “allen voor een, een voor allen”.

De Bassets wisten kort na de onderbreking een try te scoren, vervolgens H.R.C. twee en tegen het eind van de wedstrijd wisten de tegenstanders nog twee try’s te scoren door niet adequate in te grijpen van ‘onze’ jongens. Jammer. Eindstand 43- 17.

We hebben genoten van deze wedstrijd en zoals gezegd we kijken uit naar de volgende!

Met Ovale groet,
Ton.

P.S. Volgende competitie wedstrijd van het eerste is NIET OP A.S. ZATERDAG maar OP ZONDAG 28 oktober!!!! Tot dan.