Holy moly!

-   HRC 1
wedstrijdverslag HRC 1 - Dukes 1; 8 december 2018 (foto's Marcel van der Looij)

Hallo allemaal,

Holy moly ik zit nog steeds bij te komen van wat ik gisterenmiddag meegemaakt en gezien heb.

Nadat ik bijna alle spelers ruim voor de wedstrijd ( ik was ruim op tijd aanwezig om ook alle leden van de club van 100 te begroeten) een high five gegeven had en hun toevertrouwd had wat wij als club van 100 deze middag van hun verwachtten, en gek genoeg dachten zij er ook zo over, ging ik met héél veel supporters op de tribune  zitten. Nou we hebben ons geen moment verveeld.

De lucht was nog niet uit het fluitje van de scheidsrechter of de jongens togen al ten aanval en dat bleven ze 10 minuten lang doen met als resultaat een try: 5 – 0. Op de palen kicken is op dit moment niet aan H.R.C. besteed; het bleef 5 – 0.

Gek genoeg nam na deze dominantie van onze jongens de Dukes het heft in handen en dat resulteerde in een try die ook nog eens geconverteerd werd: 5 – 7 voor hullie! Maar die vlegels uit Den Bosch werden allengs brutaler en ze scoorden nog een try; een beauty dat moet gezegd worden: 5 – 14 wederom geconverteerd.

Ik zag onze jongens onder de palen met elkaar smoezen dus ik dacht die beraden een plannetje en ja hoor wij trokken ten aanval en ronde deze af met try 10 – 14; zoals ik al vermeldde kicken is niet aan ons besteedt. Een poging tot een miss out onzerzijds werd door de Dukes ondervangen en zij scoorden onder de palen.

10 – 21. Jessus we werden er stil van, maar onze mannen vochten zich terug in de wedstrijd en op slag van rust scoorden wij onder de palen én we converteerden 17 – 21.

De tweede helft was zeer spannend met een tomeloze inzet van beide zijden. Het spel golfde op en neer met kansen over en weer maar uiteindelijk waren wij meedogenloze killers en wisten we de Dukes af te troeven met 3 trys tegen 1. Einduitslag 34 – 26.

Was echt spannend; chapeau spelers zoals jullie je telkens weer terug vochten in de wedstrijd; dat is wat je als kijker wilt zien. Met deze overwinning hebben we ons gekwalificeerd voor de kampioens play off’s. Dat gaat dan elke week een battle worden zoals deze wedstrijd. Ik kan niet wachten!

Maar eerst nog een laatste wedstrijd uit de eerste ronde. Volgende week Ascrum uit in Amsterdam, het nationaal rugby stadion. K.O 15u00. Ik ben er bij.

Met ovale groet,
Ton

Bekijk de foto’s gemaakt door Marcel van der Looij van deze wedstrijd.