HLS sluit 3e traject succesvol af

Afgelopen vrijdagavond 22 november verzamelden de kandidaten van het 3e Haagse traject van de Harde Leerschool in ons clubhuis.

Onder toeziend oog van familie, het bestuur van HRC, het bestuur van de Harde Leerschool,  een aantal sponsoren, begeleiders en overige betrokkenen kregen de kandidaten hun certificaat uitgereikt. Na een aansprekende openingsspeech van programmamanager Ed, werd er door projectleider Renée teruggeblikt op het programma van de afgelopen 8 weken. De uitreiking werd vervolgd met een aansprekende video, gemonteerd door trainer Dirk Danen – die in verband met een interland tegen Duitsland helaas niet bij de bijeenkomst aanwezig kon zijn. Na afloop van de film werden de deelnemers één voor één naar voren geroepen. Na een mooie persoonlijke boodschap ontvingen zij hun certificaat uit handen van Duncan.

Na de uitreiking spoedden de kandidaten zich naar de kleedkamer, alwaar ze zich klaarmaakten voor de wedstrijd tegen een gelegenheidsselectie van HRC’ers. Het team van de Haagsche Harde Leerschool werd voor de gelegenheid versterkt door een aantal spelers van rugbyclub The Hookers uit Hoek van Holland. Onder leiding van een officiële scheidsrechter van de Nederlandse Rugby Bond knokten de jongens voor wat ze waard waren. Ondanks de getoonde inzet verloor de Harde Leerschoolselectie nipt (eindstand 20-19).

De heuglijke avond werd in het clubhuis afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Onder het genot van een drankje werd teruggeblikt op de belevingen van de afgelopen weken en geproost op de toekomst. Het eerste contract is inmiddels getekend. Van de 17 deelnemers die begin oktober zijn gestart hebben er 12 de eindstreep gehaald. 9 daarvan gaan na afloop van het traject aan het werk, 3 hebben grote stappen gemaakt op de participatieladder en gaan in de nabije toekomst aan de slag. De begeleiders van het Haagse Harde Leerschooltraject zullen de kandidaten voorlopig blijven volgen en ondersteunen. Al met al een mooi einde van een nieuw begin.

Meer weten over de Harde Leerschool? Bezoek hun website.