Het zit er weer op

-   HRC 1
Wedstrijdverslag H.R.C. vs RC The Dukes door Ton van der Loos; foto Bianca May

Ha vrinden,

Het zit er weer op; ik bedoel ons zaterdagmiddag vertier. Vertier wat voor ons eerste goed uitpakte: een klinkklare overwinning op de “Dukes”. 21 – 5.

Helaas moesten we aantreden zonder onze eerste keus fly-half Lorenzo. Deze zo zeer talentvolle speler heeft tegen ’t Gooi zijn voorste kruisband gescheurd. Een operatie over +/- 5 weken staat op de rol. Wij wensen hem een goede operatie en daarna een goed en voorspoedig herstel. Ook Floris is voorlopig uitgeschakeld en moet een operatie aan zijn knie ondergaan en ook hem wensen natuurlijk een goed verloop. Sterkte jongens. Intussen zijn beide spelers wel een aderlating voor ons eerste.

Helaas was onze gastspeler uit Nieuw Zeeland ook niet in staat te spelen wegens een opgelopen hersenschudding tegen ’t Gooi maar hij is er de volgende week hopelijk weer bij.

Ondanks ons ontzettend veel balbezit was het een spannende wedstrijd. Dat lag niet zozeer aan de “Dukes” maar meer aan ons onvermogen om ondanks voornoemd balbezit en territoriale overheersing tot score te komen. Net als tegen het Gooi konden we onze overheersing niet in punten uitdrukken en dat is jammer want dan laat iedere oprisping van de tegenstander je in een ongezonde spanning.

De eerste helft was de beste van de twee helften. We zetten de tegenstander vanaf het fluitje sterk onder druk en dat resulteerde uiteindelijk in een penalty 3 – 0.

Hierna gaven we de “Dukes” de ruimte om te spelen en zetten zij ons onder druk. Onder die druk gaven we een penalty weg, 5 meter voor de try lijn en terwijl we onze tegenstander de rug toekeerden nam hullie nr.8, een kolos van een vent maar daar bleef het met hem bij, snel een kort kickje en bolderde hij de try lijn over; 3 – 5. Wij wisten ons balbezit nog voor de rust met een mooie team try te verzilveren en zo gingen we de rust in met een 8 – 5 voorsprong.

De tweede helft zoals reeds vermeld weer een dominant spelend H.R.C. welk moeilijk tot score komt. Nou moet ook gezegd worden dat de “Dukes” overtreding op overtreding maakten, hun spelers veel met korte blessures kampten en dat zorgde ervoor dat met name deze tweede helft een zeer rommelige indruk maakte.

H.R.C. bleef geloven in eigen kracht en door een penalty en twee try’s verscheen de eind score op het niet werkend nieuwe scorebord: 21 – 5.

Dat is het dan op deze zeer regenachtige zondagmiddag wat ongetwijfeld invloed heeft op mijn verslag legging.

Met ovale groet,

Ton