Het zat niet mee….

  -   HRC 1
Het wedstrijdverslag van ons verwkte eerste uit tegen koploper RFC Haarlem

Onze vaste verslaggever Ton van der Loos is tot en met 8 april a.s. afwezig, maar met dank aan Heinz Geurts kunnen we toch een wedstrijdverslag plaatsten van de uitwedstrijd van ons eerste tegen RFC Haarlem zoals die afgelopen zaterdag 26 maart j.l. werd gespeeld.

Bij HRC was de ziekenboeg weer aardig gevuld, maar met wat kunst en vliegwerk kon er toch een team afreizen naar Haarlem. Haarlem stond 2e op de ranglijst, dus de vooruitzichten van een gehavend team met zo’n zware pot voor de boeg waren niet heel gunstig. Enfin, om iets over 3 uur nam HRC de kick off en 9 minuten later stond de eerste try met conversie voor Haarlem op het bord. In de 12de minuut was het weer raak maar deze keer ging de conversie naast de palen:12-0….

Lorenzo Groos wist in de 18de minuut echter een aansluitingstreffer te realiseren door zelf een try voor HRC te drukken en vervolgens ook de conversie tussen de palen te trappen (12-7).

Dat zou helaas het enige wapenfeit van de Haagse blijken. In de 22ste, 25ste en 33ste minuut scoorde Haarlem. Doordat de conversies bij de gastheren niet heel lekker liepen bij de thuisclub, bracht dat de ruststand op 27-7.

In de tweede helft leek het even een totale afslachting te gaan worden: in de 2de minuut van de tweede helft drukte Haarlem een try, gevolgd door een niet te missen conversie (34-7) en nog geen 2 minuten later was het al week raak (41-7)….Als het in dit tempo door zou gaan….

Maar HRC hield dapper stand en uiteindelijk duurde het tot de 30ste minuut van de tweede helft voordat Haarlem een volgende try en conversie op het bord kon brengen (48-7). In de 37ste minuut wist de thuisploeg nog een maal tot scoren te komen (met conversie), wat de eindstand op 55-7 bracht. (Een redelijk gelijkluidend verslag is te vinden op de wedsite van Haagse Topsport).

Komende zaterdag ontvangen onze boys de Castricumse RC thuis. Castricum staat op dit moment 6e (het verloor de eerste pot in de Champions poule nipt van The Dukes) en hoewel de resultaten tegen Cas in de eerste fase niet om over naar huis te schrijven waren, zijn de vooruitzichten op zijn minst iets rooskleuriger. Hoop doet leven/winnen en een 16e man langs de lijn deze zaterdag is meer dan welkom! KO 16.00 uur. Tot dan langs de lijn.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement