Het volledige wedstrijdverslag van Xtreme

  -   Dames
Wedstrijdverslag HRC Xtreme – Lady Bears, zondag 22 mei 2022, ter nagedachtenis aan Renée Barendregt, geschreven door Jip

Op 23 mei – een beladen dag – plaatsten we al een bericht van Xtreme waarin beschreven werd hoe zijn hun wedstrijd in Groningen op zondag en de opvolgende maandag als team hebben beleefd. Omdat ze in Groningen zeker wat extra hebben gegeven willen we jullie het volledige wedstrijdverslag niet onthouden.

Met een grote touring bus + support en de spelers van HRC Xtreme vetrokken we al op de vroege en zonnige zondagochtend vanuit de club naar Groningen, waar de één naar laatste wedstrijd van dit seizoen op ons wachtte. Een spannende wedstrijd dus, maar ook een wedstrijd waarbij er werd stil gestaan bij het grote verlies van Renée, alweer een jaar geleden. Om alle mooie herinneringen die we aan haar hebben, werd de wedstrijd door de speelsters aan haar opgedragen. Voor aanvang van de wedstrijd gingen de dames van beide teams gezamenlijk in een kring staan ter nagedachtenis van Renee en er werd één minuut stilte gehouden. De speelsters droegen ook ieder een rouwband.  

Na het startsein van de ref begonnen we aan de wedstrijd. HRC Xtreme ging goed van start. In de achtste minuut werd al gauw een try gescoord door Noa en Do kickte de bal tussen de palen. De eerste punten waren binnen. Niet veel later scoorde onze captain Maartje een try en de try’s beleven binnen stromen. Vervolgens was het Sophie die haar eerste try van de wedstrijd scoorde. In de viertiende minuut was het wederom Noa die een try drukte en Do die de bal tussen de palen schoot.  Niet lang daarna waren het opnieuw Noa en Do die respectievelijk een try en conversie voor hun rekening namen: het stond inmiddels 37-0. Uiteindelijk sloten Hannah en Noa de eerste helft af met nog eens twee try’s. 

De tweede helft van de wedstijd begon goed met een try van Anne. De Lady Bears gaven echter niet op en scorden hun eerste try van de wedstrijd. De tweede try volgde al snel voor de Groningse dames. Dit lieten wij niet nog een keer gebeuren. Maartje (try) en Sophie (conversie) voerden de scoren op. De succesvolle middag werd beëindigd door Hannah die de try scoorde en Do die – niet voor de eerste keer in de wedstrijd – goed converteerde.   

De eindstand van 72-15 is een resultaat waar we weer zeer trots op zijn.

Volgende week spelen we thuis onze laatste wedstrijd tegen koploper de Cheethas uit Haarlem. Jullie zijn natuurlijk van harte welkom om deze spannende wedstrijd te komen kijken. Zien we jullie dan? 

Woman of the match door Xtreme: Anne & Tara 
Woman of the match door de Lady Bears: Noa 

Tot slot willen we Tara nog eventjes in het zonnetje zetten op deze dag. Ze speelde deze zondag haar laatste wedstrijd voor HRC Xtreme. Bedankt voor al jouw inzet en toewijding! We gaan je missen! 

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement