Nieuwe clubhuis HRC

Ons clubhuis, door de leden zelf gebouwd in de jaren zestig, werd te klein….en dat was een van de redenen die vernieuwing noodzakelijk maakte.

Het clubhuis heeft een duurzaam karakter. Op het dak liggen 234 zonnepanelen en de warmte binnen wordt geleverd via infraroodpanelen aan het plafond die stralingswarmte afgeven. Om de verduurzaming verder te optimaliseren zijn de muren voorzien van reflecterende verf. We streven naar nul op de meter, een energieneutraal gebouw.

HRC Clubhuis van binnen

Drie keer zo groot

Het clubhuis is nu drie keer zo groot (1300 vierkante meter) als het oorpronkelijke onderkomen, twee etages hoog, een grote sfeervolle bar als het kloppend hart van het verenigingsleven, een ruim terras dat uitzicht biedt over het eerste veld en diverse mooie kleinere (vergader) ruimtes.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Op het dak liggen 234 zonnepanelen. Op volle capaciteit kunnen we 75% van ons verbruik zelf opwekken.

Verwarming

Verwarming

De verwarming vindt plaats via infraroodpanelen. We kunnen het hele clubhuis verwarmen maar ook separate gedeeltes aan of uit zetten.

Muurisolatie

Muurisolatie

De buitenmuren zijn aan de binnenzijde voorzien van een Aero Therm coating. Het is een dikke verf, een soort stuc. Het reflecteert en houdt daarmee 40% aan warmte vast.

HR +++ glas

HR +++ glas

De kozijnen zijn voorzien van HR+++ glas. Diedubbel glas heeft de best isolerende waarde.

Dakisolatie

Dakisolatie

Het dak is er nieuw opgegaan en gemaakt van geïsoleerde 1100 TR3 dakpanelen met een HPS200 ultra coating en een PUR isolatiekern.

Verlichting

Verlichting

Alle verlichting is LED verlichting. Per ruimte is dit anders. Bij de fysiotherapie hangt helder licht. In het clubhuis hangt meer sfeervolle verlichting.

Luchtbehandeling

Luchtbehandeling

Onze ventilatie betreft zowel mechanische als natuurlijke ventilatie. We maken vooralsnog geen gebruik van warmteterugwinning.

Elektrische boiler

Elektrische boiler

Het warme water wordt geregeld via 3 elektrische boilers die op diverse plekken zitten. Omdat de afstanden zo groot zijn, zijn ze alle 3 op strategische posities geplaats.
Binnenkant HRC Clubhuis

Een multifunctioneel clubhuis

Het nieuwe clubhuis is niet alleen door ons in gebruik. Er zijn diverse andere partijen die het ook benutten, waardoor het 7 dagen per week in bedrijf is. De fysio praktijk van B&B healthcare huurt de begane grond, cateringbedrijf Food to Love gebruikt de keuken en De Harde Leerschool draait bij ons haar programma’s. Op deze manier is het gebouw dus ook duurzaam qua inzet. En de opbrengsten zorgen weer voor (een deel van de) financiering.
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement