U18 6e op het EK

  -   Nieuws
Oranje U 18
HRC-ers in U18 op weg naar het EK

Het was lang onduidelijk of er nog een EK U18 zou gaan plaatsvinden in 2021, maar van 1 tot en met 10 oktober 2021 speelt Jong Oranje in Kaliningrad – Rusland en strijden deze acht landen om het Europees Kampioenschap: Nederland, Rusland, Portugal, Tsjechië, Roemenië, Spanje, Georgië en België.
 
Onze mannen Mattes de Bosch Kemper, Ben Campbell, Tom Hijdra (die jaar uitkomend voor Aurilliac), Teun Karst (dit seizoen spelend bij Brive) en Kaj Verhoorn zitten al in Kaliningrad en Bink van Wijk en Mats Pieters zaten (na de eerste wedstrijd mocht er nog gewisseld worden) hier in Nederland stand by op de reservebank.

Natuurlijk is HRC waanzinnig trots!

Het team speelde zondag 3 oktober tegen Portugal. Helaas zonder onze Kaj Verhoorn die wel zou starten maar zich tijdens de warming-up blesseerde, waardoor hij uiteindelijk enkel in de laatste pot wat speeltijd zou kunnen pakken. Het waren met name de penalty’s die ze nekten en de 26-15 nederlaag was zeker geen blamage. Met misschien iets meer geluk had er zelfs meer in gezeten (en dan te bedenken dat Portugal in de finale stond en tweede werd) Een meer uitgebreid verslag van de eerste ronde inclusief lovende woorden voor het Nederlandse team is te vinden op de website van Rugby Europe

De volgende tegenstander Roemenië (dat eerder met 45-8 ten onderging tegen Spanje) is woensdag 6 oktober op heroische wijze geklopt (0-34). Naast een paar mooie trys maakte vooral de verdediging indruk. Het meer uitgebreide verslag vind je hier en laten we vooral niet onvermeld laten dat onze Tom Hijdra tot man of the match werd gekroond door Rugby Europe terwijl Mattes de Bosch Kemper door de staff van Rugby NL tot man of de match werd gekozen. Deze wedstrijd (en andere potjes) kan je overigens terugkijken op de site van Rugby Europe (wel eerst even gratis een account aan maken).

Zaterdag 9 oktober werd in het grote Selma Stadium om de 5/6 plaatst gespeeld tegen het gastland. Hoe dan ook een verbetering van het resultaat. Maar dat neemt niet weg dat de druiven zuur waren wat Oranje was de bovenliggende partij maar miste penalty’s en conversies en het lukte slechts 1 van de vele aanvallen met een try af te ronden waardoor het tot vlak voor tijd maar 6-7 stond en toen drukte de Russen redelijk uit het niets toch nog een try…. (Zie ook het verslag op de websites van Rugby Europe waarin bij hoge uitzondering geen man of the match (van het winnende team) wordt genoemd, maar onze Teun Karst een meer dan eervolle vermelding kreeg).

De uitslag – 6e – is desondanks een prestatie. Nog nooit eindigde een U18 team zo hoog en hiermee is het pad voorbereid voor het volgende U18 team dat nu in de eerste ronde een minder zware tegenstander zal treffen. Daarbij hebben onze mannen – waarvan er 3 naar boven gedispenseerd waren: jonkies dus en van die jonkies werd onze Teun Karst keihard in alle drie de wedstrijden genoemd in de top 3 van meest waardevolle spelers en waarbij ook genoemd mag mag worden dat Ben Campbell, ondanks dat hij niet starte, elke keer scherp in viel – van hun beste kant laten zien.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement