Het CV van (4): Bob

  -   HRC 2
Spelers zijn belangrijk, maar de staff is minstens zo belangrijk! Van hen willen we ook meer weten.

Na de hoofdcoach van Heren 1, onze Director of Rugby en de hoofdcoach de oudste jeugd (de Colts), schotelen we jullie vandaag het CV voor van een ander belangrijk staflid van HRC: hieronder de details van Bob van Raaij de hoofdcoach van HRC Heren 2 team dat (direct onder de Ereklasse) in de Eerste klasse speelt en daarmee – naast een mooi team dat rugbyt op hoog niveau – ook een springplank naar en steun voor het eerst vormt.

Naam: Bob van Raaij

Afkomstig uit: Den Haag

Huwelijkse staat: Samenwonend met mijn vriendin Tamara. Ik heb twee dochters, Livia en Julie, van 4 en 2 jaar oud. 

Positie als speler: Ik heb in de Ereklasse, op de hooker positie na, op alle posities in de scrum gespeeld.

Rugby carrière:
Na meerdere nationale jeugdtitels te hebben gewonnen in het handbal ben ik op 15-jarige leeftijd begonnen met rugby bij HRC in de Junioren. Ralph Simonis en Krijn de Schutter waren mijn eerste rugbycoaches. Ik heb voor zowel Nederland U18 en U20 mogen spelen. In mijn studententijd heb ik voor het LSRG in Leiden gespeeld. Daarnaast heb ik voor het Nederlands Studenten Team mogen spelen. Voormalig coach van HRC1 Michiel Snijders heeft mij in 2008 gevraagd terug te komen naar HRC, een vraag waarop je simpelweg geen nee kan antwoorden. Het hoogtepunt van mijn carrière is het winnen van de landstitel in het seizoen 2013-2014. 

Coaching carrière
Mijn coaching carrière ben ik begonnen als assistent van Edwin Straatman bij de Junioren. Na een jaar als assistent van Michiel Magis is dit nu mijn tweede seizoen als hoofdcoach van HRC 2. Daarnaast ben ik forwards coach van de selectie.

Coaching Qualifications:
World Rugby Level 2

Carrière buiten Rugby: Ik werk voor T-Mobile in Den Haag als finance specialist.  

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement