Het CV van (12) Ian

  -   Junioren

Ian – de hoofd coach van onze Junioren – is al weer de twaalfde lid van de HRC coaching-staff wiens CV we met jullie delen en we gaan graag nog even door, want het is een feest om te (laten) lezen hoeveel mensen met rugby ervaring, coaching kwaliteit en liefde voor het stel we bij HRC op het veld hebben staan. Ian is in dat opzicht bepaald niet de minste. Hij speelde zelf in 5 landen en heeft ook in diverse landen gecoach, enfin lees zelf maar!

Naam: Ian Fowden

Afkomstig uit: Llanelli, Wales.

Huwelijkse staat: getrouwd met Arlene Crowe (uit Ierland) en smaen hebben we 3 kinderen: Rebecca, Isabella en Joshua (die bij Junioren speelt).

Positie als speler: op school ben ik gestart als hooker, maar vanaf mijn 16e speelde ik als center en ik ben geeindigd als flyhalf.

Rugby carrière: als 6 jarige ben ik op school in Wales begonnen, ik heb daarna in verschillende landen gespeeld en zelfs nu speel ik nog af en toe mee bij Te Werve. Meer exact:
– in Wales – 10 jaar lang club en school rugby;
– in België – 2 jaar bij Boitsfort en in 1995 winnaar van het nationale Belgische kampioenschap en de cup;
– in Italië – 10 jaar bij Settimo Rugby spelend in de Serie B en C;
– in Ierland – 3 jaar bij Carrick on Shannon in het graafschap Leitrim;
– in Nederland – 5 jaar bij HRC and nu bij Te Werve.

Coaching carrière:
– ik ben in 2008 in Italië gestart met coachen; bij Settimo Rugby ben ik 1 jaar de U14s gecoacht;
– daarna heb ik in Ieland 3 jaar lang de Senioren heren en dames van Carrick on Shannon onder mijn hoeden gehad en met de dames hebben we in 2012 de Connacht finale gehaald;
– daarbij was ik Freelance coach voor school tag rugby in Leitrim, Sligo en Roscommon;
– en in Nedeland coach ik sinds 7 jaar de jeugd van HRC, dat begon bij de Turven en dit seizoen ben ik hoofd coach van de Junioren

Coaching qualifications:  IRB levels 1 en 2, IRFU ‘back to work’ program en NRB level 2 (and many many hours listening to coaching podcasts! 🙂

Carrière buiten het rugby: sinds 2013 ben ik Procurement Officer bij de EU Agency ‘Eurojust’ in Den haag. Daarvoor bekleedde ik 13 jaar een vergelijkbare positie in Turijn en 5 jaar in Brussel.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement