Het CV van (1): Marcello

  -   Nieuws
Marcello
Spelers zijn belangrijk, maar de staff is minstens zo belangrijk! Van hen willen we natuurlijk ook meer weten.

De competitie ligt tijdelijk stil. Reden om onze serie met kennismakings-intervieuwtjes met de spelers van HRC 1 ook even te onderbreken en te focussen op wat minstens even en nu zelfs extra belangrijk is: de staff! Wie zijn de mannen en vrouwen die er voor zorgen dat er op HRC goed rugby wordt gespeeld? De hoofd coach van HRC 1 bijt het spits af. Hieronder delen we het imponerende CV van Marcello Melpignano.

Naam: Marcello Melpignano

Afkomstig uit: Brindisi, een zuid Italiaanse stand aan de oostkust van de provincie Puglia. Mijn familie woont daar nog steeds, maar ik ben in 1999 naar Ierland vertrokken en sinds 2002 wonen we in de buurt van Gouda.

Huwelijkse staat: getrouwd, met een geweldige Nederlandse vrouw (die ik in Ierland heb ontmoet) en met wie ik twee kinderen heb, onze zoon Mattia en dochter Niamh.

Veldpositie als speler: in de jeugd ben ik begonnen als scrum-half, maar vanaf ik naar Ierland verhuisde, speelde in de backrow.

Rugby carriere: in Italië heb ik de eer gehad deel te mogen uitmaken van het Nationale jeugd team van U14 tot en met U18. In nederland heb ik voor de Amstelveens RC gespeeld tot dat ik er achterkwam dat RFC Gouda nog geen 3 km van ons huis lag en toen ben ik daar gaan spelen. Dat doe ik overigens nog steeds (in het Gouda Glorianen team).

Coach carriere: in Gouda heb ik teams van de Mini’s tot en met het eerste XV gecoachte ben ik betrokken geweest bij de Technical Commission. Sinds 2012 ben ik betrokken bij het NL pathway program voor de natioionale teams. Ik heb de U17, U18, U19 en U20 selecties begeleid met die Oranje jeugd aan 8 Europese Kampioenschappen meegedaan, met tot nu toe als hoogte punt de derde plaats van U20 in 2019. Sinds afgelopen seizoen ben ik hoofdcoach van Oranje U20. Sinds het seizoen 2018-2019 ben ik ook assistent coach en forwards coach bij HRC 1 en dit seizoen dus hoofdcoach van HRC Heren 1 XV.

Coaching Qualifications:
World Rugby (IRB) Level 3 Coach

Carriere buiten rugby: ik werk sinds 2005 voor Shell en ben HR Compliance Manager op het hoofdkantoor in Den Haag.

Foto: Rugby-shots.nl

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement