Het CV (8) van “Bonkie”

  -   Nieuws

Bonkie? Ja, Bonk(ie)! Deze week delen we het CV van de forward coach van HRC Heren 4: Neil (Bonkie) Hoorens van Heyningen. Of het toeval is dat de recent ontworpen clubmascotte ook “Bonkie wordt genoemd? Het geeft in ieder geval een extra reden om het CV van deze coach te delen.

Naam: Neil (Bonkie) Hoorens van Heyningen

Afkomstig uit: Ik ben in ’88 geboren in Den Haag . Tot mijn 4e woonden we in het Laakkwartier. Daarna zijn we naar Voorburg verhuisd en daar heb ik tot mijn 24e gewoond. Vanuit Voorburg ben ik naar het mooie Bezuidenhout verhuisd en later weer terug naar Voorburg, waar ik nu nog (in mijn eentje) woon.

Positie als speler: In de jeugd heb ik altijd op de 1e rij gespeeld en bij de senioren voornamelijk Hooker. Vanwege mijn werk in de Ardennen heb ik het rugby op een gegven moment op een lager pitje moeten zetten en toen ben ik mijn plezier gaan zoeken in het 3e van HRC. Daar ben ik op veel verschillende posities ingezet.

Rugby carriere: Ik ben op mijn 13e begonnen bij HRC en heb nooit bij een andere club gespeeld. Wel heb ik in Nederland U18 en U20 mogen spelen en ben ik mee geweest naar het EK in Venetië en Praag. Hier zijn we 1e en 2e van de poule geworden.

Spijtig genoeg is gebleken dat minder trainen en nog steeds proberen dezelfde hits en tackles te maken als vroeger, geen positieve invloed had op mijn schouder. Na dat deze meerdere malen uit de kom is geschoten, heb ik voor een operatie gekozen. Deze is goed verlopen en na een tijd revalideren heb ik de schoenen weer afgestoft en ben ik weer mee gaan spelen met de mannen van het 3e. Hier is mijn schouder nogmaals uit de kom gegaan en toen heb ik besloten dat dat de laatste keer zou zijn dat ik als speler van het veld zou lopen. Al heb ik inmiddels heb ik rugby Touch als vervangende sport gevonden.

Coaching carriere: Na dat ik als speler ben gestopt heb ik me in het volgende seizoen aangesloten bij de coaching staf van het 3e en tot op heden ben ik er elke donderdag en zondag bij op het veld!

Carriere buiten rugby: Ik ben werkzaam in de verslavingszorg.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement