Het CV (7) van Rob

  -   Dames

HRC Xtreme – ons dames team – is niet alleen een hecht en gezellig team, er worden ook serieuze prestaties neergezet. In 2018 werden de dames kampioen van de 2e klasse en sindsdien ligt de focus op doorgroeien in de 1e klasse. Naast hardwerkende ladies, staat er natuurlijk ook hier een goed coach aan de basis. Graag delen we het CV van Rob, de coach van HRC Xtreme.

Naam: Rob Roeleveld

Afkomstig uit: Ik ben geboren en getogen in Scheveningen. Het was daarom wel even wennen toen ik in Voorburg ging wonen. Maar inmiddels heb ik het daar al 10 jaar prima naar mijn zin.

Huwelijkse staat: Samenwonend met mijn vriendin Jen Ai. We hebben samen een dochter, Jaylee, van 9 jaar.

Positie als speler: In de jeugd ben ik begonnen als flanker. Daarna ben ik vrij snel op de eerste rij beland; vooral als hooker, maar ook vaak als loose head prop. Na een blessure ben ik de nodige massa verloren en ben ik scrum half gaan spelen.

Rugby carriere: Ik ben op mijn 12e begonnen met rugby bij HRC en heb hele mooie, sportieve jaren gehad in de jeugd. We hadden toen echt een heel goed team, onder leiding van Ralph Simonis. In de senioren heb ik in het tweede en het eerste gespeeld en met beide ben ik kampioen geworden. En for what it’s worth; ik ben ook nog voor Nederland U17 en U21 uitgekomen.

Coaching carriere: Een aantal jaar geleden ben ik begonnen als assistent van Marcel Eman en Sander Hegie bij de Colts en sinds 2 jaar ben ik betrokken bij Xtreme.

Carriere buiten rugby: In het dagelijks leven maak ik oogprotheses, voor mensen die door ziekte of trauma een oog moeten missen.  

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement