Het CV (6) van Matt

Je wordt toch super vrolijk als je ziet en leest wat voor een geweldige coaches er op HRC rond lopen?! Deze week het CV van Matt, de attack coach van Heren 1.

Naam: Matt Allnutt

Afkomstig uit: Ik ben geboren in Amersham England, maar het grootste deel van mijn jeugd heb ik in West Wales gewoond. Vandaar ben ik naar Londen verhuisd toe voor Harlequins ging spelen. En vorig jaar zijn we met het gezin naar Nederland verhuisd.

Huwelijkse staat: Ik ben (al 14 jaar!) getrouwd met Rachel en we hebben 2 dochters Pippa van 10 en Zoe van 9. O, ja en ook nog 2 honden Rufus en Fender.

Positie als speler: ik ben als scrum half begonnen, maar heb het grootste gedeelte van mijn spelers loopbaan full back gespeeld, de Harlequins hebben me echter weer op 9 gezet (due to a lack of size!)

Rugby carriere : voor my is Rugby begonnen in Wales waar ik voor Llanelli Youth (nu Scarletts), Welsh Youth en Llandovery heb gespeeld. Toen ik eenmaal terugverhuisd was naar Engeland speelde ik voor Bristol en vervolgens ben ik naar Londen verhuisd voor de Harlequins. Ik heb ook county rugby voor Buckinghamshire County gespeeld en divisional rugby voor South & Southwest XV. Een vervelende rugblessure heeft een einde gemaakt aan mijn spelers loopbaan toen ik 21 was.

Coaching carriere: Ik ben gestart als coach van een hele leuke club awesome club in het centrum vanLondon the Honourable Artillery Club (H.A.C.) en voordat ik hoofd coach werd van Wimbledon RFC ben ik coach geweest van City of London University en London Irish junior academy. Afgelopen augustus zijn we dus naar Nederland verhuisd en nu ben ik dus aan de slag bij HRC (vorig seizoen als skills coach en nu als assistant and attack coach voor Heren 1 XV). Vorig jaar ben ik ook begonnen bij Oranje U20. Eerst als skills coach en dit jaar als attack coach

Carriere buiten Rugby: De afgelopen 15 jaar heb ik gewerkt als oil broker maar ik heb nu besloten om een break in te lassen omdat ik me graag op rugby coaching wil concentreren.