Het CV (22) van Rutger Smith

  -   Nieuws
Foto gemaakt door Hans Willink
Foto: Hans Willink. Spelers zijn belangrijk, maar staff is minsters zo belangrijk en dus delen we trots de CV's van onze trainers

Naam: Rutger Smith en ik ben 46 jaar (en al 41 jaar lid van HRC).

Afkomstig uit: ik ben geboren in Voorburg, maar ben voornamelijk in Den Haag (AC en Haagse Hoge School) naar school gegaan.

Huwelijkse staat: getrouwd met Cassandra. We hebben twee kinderen; Eline 14 jaar (ze is mijn verjaardagscadeau, we zijn op dezelfde dag jarig) en Victor 12 jaar.

Positie als speler: Ik heb in de jeugd voornamelijk full back gespeeld, in HRC 1 speelde ik op de wing en in het Nederlands team was mijn positie tweede center. Daarnaast heb ik ook nog met Nederland VII en Ten’s gespeeld. Daar speelde ik op verschillende posities maar altijd in de driekwart lijn.

Rugby carrière: Ik ben begonnen toen ik 5 jaar oud was. Mijn oudere broer had op de BBC rugby gezien en dat leek hem leuk om te doen. Ik ben met hem mee gegaan (dat deden kleine broertjes vroeger meestal) en we kwamen samen terecht in de Benjamins (er was toen maar 1 team in de leeftijd onder 10 jaar). Ik heb dus 4 jaar lang in de Benjamins mogen spelen. Vervolgens heb ik alle jeugd categorieën doorlopen om te eindigen in HRC 1.

Coaching carrière: Toen ik nog in de jeugd speelde was ik al jeugdtrainer, zo heb ik Floris Kieft zijn eerste rugby stapjes zien maken. Nadat ik gestopt ben met rugbyen, ben ik ook gestopt met training geven totdat mijn zoon Victor begon met rugbyen. Ook hij was 5 jaar toen hij aan zijn proeftraining begon. Sindsdien ben ik elk jaar met hem meegegaan en nu dus trainer van de Cubs.

Coaching qualifications: (IRB level etc.): 1 & 2.

Carrière buiten rugby: Ik ben specialist beleggen bij ING Private Banking in Den Haag.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement