Het CV (20) van Ton Nuijen

  -   Nieuws

Dat HRC een club met legacy is blijkt maar weer eens en dat rugby-gevoeltje slaat vaak over op de jongere generatie: zo raakte oud speler van HRC en verschillende nationale rugbyteams, Ton opeens als trainer bij de Mini’s betrokken toen zijn dochter Olin ging rugby’en. (red.)

Naam: Ton Nuijen.

Afkomstig uit: Nederland.

Huwelijkse staat: Samenwonend, 2 dochters Pip en Olin.

Positie als speler: 2e rij bij HRC en Nederlands team en flanker in Australië, daar was ik te klein voor 2e rij….

Rugby carrière:  Gestart op mijn 14e jaar bij de junioren van HRC onder leiding van Ralph Simonis. Van mijn 14e tot mijn 28e jaar gespeeld bij HRC Junioren, colts, district West en vanaf mijn 17e bij HRC 1.
In het Nederlands team speelde ik onder 16, onder 18, onder 21 en uiteindelijk de A selectie.
Op mijn 21e, na mijn dienstplicht bij het Corps Commando-troepen, ben ik voor 2 seizoenen gaan spelen bij Port Hacking in Sydney, Australië.

Coaching carrière: mini’s sinds 1 jaar, omdat mijn jongste dochter op rugby wilde. Terug op de club na 27 jaar afwezig te zijn geweest.

Coaching qualificaties: geen, alleen spelervaring.

Carrière buiten Rugby:  Coördinator tentoonstelling inrichting Rijksmuseum Amsterdam en verdienstelijk fotograaf (red.).

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement