Het CV (14) van Wouter

Jong geleerd, oud gedaan zeggen ze. Bij een club met zo’n enorme jeugdafdeling zijn jeugd-coaches dus heel belangrijk. Zeker omdat rugby een contactsport is die prima veilig gespeeld kan worden, maar techniek is dan wel een punt dat aandacht verdient. Een meer dan goede reden om deze week het CV van een van de hoofdtrainers van onze Turven te delen: maak kennis met Wouter van Munster! (De andere Turven hoofdtrainer – Arend Jan Meijer – heeft recent een pass ontvangen, als je benieuwd ben naar zijn achtergrond klik je hier).

Naam: Wouter van Munster, ik ben nét 44 jaar jong geworden

Afkomstig uit: Ik ben geboren in Leiden

Huwelijksestaat: Ik ben getrouwd met Janneke en samen hebben we Jilles van 9 en Timme van 7 jaar oud. Afgelopen zomer zijn we verhuisd van Den Haag naar Voorschoten waardoor we nu (echt!) dichter bij de club wonen dan voorheen.

Rugby carrière: Ik heb in de CJC leeftijd gerugbyd bij de Zoetermeerse RC. We speelden nooit met een compleet eigen team, altijd ‘in combinatie’ met Wateringen, Gouda en/ of Rotterdam. Doordat ik al vroeg was uitgegroeid in de lengte speelde ik altijd op de tweede rij. We speelden niet graag tegen de Haagsce RC, ze kwamen vaak met de bus, complete teams en allemaal hetzelfde shirt aan :-).
Later in mijn Haagsche studententijd heb ik kort in het vierde en later ook nog zonder de studenten kort in het derde gespeeld op de tweede rij en als flanker. Met name deze periodes bij de senioren stonden voor mij vaak in het teken van de zéér gezellige derde helften.

Coaching carrière: Op mijn vijftiende heb ik voor het eerst kennisgemaakt met training geven. Mijn jongste broertje Michiel speelde bij de benjamins van RCZ. Als hulptrainer ging ik mee én wonnen we hét toernooi in Oisterwijk.  In 2017 is mijn oudste Jilles begonnen bij de guppen en ben ik gestart met training geven. Inmiddels is Jilles gestopt en ben ik na drie volledige seizoenen bij de guppen samen met mijn jongste Timme voor het eerste jaar bij de Turven. Ik hoop van harte dat Timme er nog lang net zoveel plezier van beleefd als ik!

Coaching qualifications: World Rugby Level 1

Carrière buiten rugby: Ik ben adviseur bedrijfsvoering bij Servicepunt71 in de Leidse regio. En ik teken graag via @woutertekent.nl, o.a. de rugbyregels voor de GTBM.

Foto vlnr: Timme (net 4), Wouter (net 44) en Jilles (al 6)