Het CV (13) van John

  -   Cubs
Spelers zijn belangrijk, maar de staff is minstens zo belangrijk!

Met plezier gaan we verder met onze voorstelronden langs onze omvangrijke, diverse, betrokken en meer dan gekwalificeerde staff. Deze week het CV van John, die weliswaar zelf niet heeft gespeeld, maar die wel al jong (op de middelbare school) met rugby in aanmerking kwam. John heeft zijn rugbykennis sindsdien verstrek met behulp van diverse opleidingen en deze natuurlijk ook opgedaan in de praktijk, want hij draait al heel wat jaren mee op HRC. Goed om te weten dat er meedere wegen naar Rome leiden; ook iemand die zelf niet speelde kan een goede coach zijn!

Naam: John Verheggen

Afkomstig uit: Den Haag

Huwelijkse staat: Getrouwd met Marieke en smaen hebben we 3 kinderen: Kik (CUBS) Famke en Lotte

Positie als sporter: Pitcher/catcher/mid outfielder (honkbal) en ‘de slag’ in de eerstejaars 8 van G.S.R. Aegir (roeien)

Rugby carrière: op de middelbare school (het Aloysius College) heb ik de beginselen van het rugby meegekregen van Jos van Zeeland maar zelf heb ik geen competitie o.i.d. gespeeld.

Coaching carrière: Ik ben begonnen als coach/trainer van de HRC Benjamins, daarna Head Coach van de Mini’s geworden en inmiddels ben ik hoofdcoach van de HRC Cubs

Coaching qualifications: World Rugby Level 1+2, trainer coach 3 IRB level 1, Gamification course (The Magic Academy), Russel Earnshaw Kicking course VlokSkop) en een cursus van Vlok Cillier (kicking coach Frankrijk)

Carrière buiten het rugby: Ik ben consultant en op dit moment werkzaam bij Voerman International

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement