Het CV (11) van Edwin

  -   HRC 2

Deze man kent (bijna) iedereen, hij heeft jaren training gegeven aan de jeugd en is nu coach van Heren 2. Daarbij is hij onze Jeugd Sport Coordinator. Wat dat allemaal precies inhoudt weet misschien nog niet iedereen dus deze week delen wij het CV van Edwin Straatman.

Naam: Edwin Straatman.

Afkomstig uit: Den Haag (geboren 10-12-1965 in Den Haag).

Huwelijkse staat: Samenwonend met Corry van Leeuwen en 2 kinderen, Tara en Jelle.

Positie als speler: Ik speelde op diverse posities in de jeugd metname Winger en Full Back, bij de senioren speelde ik fly half en scrum half.

Rugby carrière: Ik heb altijd voor HRC gespeeld. Een paar wedstrijden in het 1e en een trip naar Italië onder Peter de Bruin als hoofdcoach waren mijn hoogte punt. Een gescheurde hamstring eindigde mijn carrière in de top. Tot mij 44e heb ik nog wel in het 3e gespeeld als speler/coach.

Coaching carrière: Ik ben heel hongvast en alleen coach geweest bij HRC vanaf de Benjamins tot aan de Junioren. Met de junioren ben ik meervoudig Nederlands kampioen geworden (en een paar finales die we net niet wonnen ):). Inmiddels ben ik coach van Heren 2 en ook ben ik 3 jaar trainer bij Rugby Academy Zuid West geweest.

Coaching Qualifications: Level 1, 2 en 3 World Rugby, Level 1 RFU, Level 1 S and C.

Carrière buiten Rugby: Voor mij is er eigenlijk niets buiten Rugby. Naast het Rugby op HRC ben ik part time Jeugd sport coördinator Rugby via de stichting WSDH voor gemeente Den Haag. In die functie verzorg ik rugbylessen op de basis- en middelbare scholen van Den Haag, ondersteun ik het technische kader van HRC, verzorg ik opleidingen en begeleiding voor de jeugdtrainers en referees, begeleid ik stagiaires van Mondriaan sport en bewegen, HHS Sport management en HALO en organiseer ik de HRC scholen rugby toernooien samen met mijn teamplayers vanuit de Halo, HHS en Mondriaan.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement