Het CV (10) van Bonni

  -   Dames
Spelers zijn belangrijk, maar de staff is minstens zo belangrijk! Van hen willen we ook meer weten.

Bonni May, als bestuurslid nog heel even verantwoordelijk voor technische (rugby) zaken en daarnaast trainer van de dames, bepaald niet de minste en onze nr. 10, want deze week delen we zijn CV.

Naam: Bonni May

Afkomstig uit: Ik ben 55 jaar geleden geboren in Den Haag en ook opgegroeid in deze stad.

Huwelijkse staat: Ik ben getrouwd met Bianca en heb 3 dochters Isa, Lara en Evi

Positie als speler: Ik heb altijd op de eerste rij gespeeld; het liefst tighthead prop. Later ben ik derde rij gaan spelen, maar de vraag om af en toe terug te komen naar de 1e rij, sloeg ik nooit af. Ik sloeg ook eigenlijk nooit😌

Rugby carriere: Ik ben begonnen bij de Colts en dat kwam door Aad van Kampen. Ik kwam al een paar jaar bij hem thuis over de vloer en uiteindelijk heeft hij mij weten te overtuigen om te komen rugbyen. Ik ben gaan kijken en eigenlijk nooit meer weggegaan. Rugby is echt een deel van mijn leven geworden en uiteindelijk ook van dat van mijn gezin. Ondanks dat ik dochters heb en eigenlijk nooit wat had met dames Rugby, zijn 2 van mijn dochters gaan spelen. Inmiddels speelt er nog maar 1, maar zij is wel de Captain van Xtreme en daardoor ben ik ook training gaan geven bij de dames.

Coaching carriere: Mijn coaching carrière is begonnen bij HRC 3. Eerst als speler/coach maar na het breken van mijn knie ben ik doorgegaan als enkel coach en dat heb ik zo’n 20 jaar volgehouden!
Met Heren 3 heb ik veel kampioenschappen behaald en promoties weten te realiseren. Ik heb ontelbare spelers mannen zien worden en ze mogen begeleiden als ze vanuit de jeugd in het derde binnen kwamen, vaak tot het moment dat het sterspelers werden in HRC 1.

Op dit moment ben ik dus trainer bij HRC Xtreme (Na lang zeuren van mijn dochter en een aantal speelsters). We hebben daar een goede trainersstaf en prima begeleiding. De ambitie is om ereklasse te gaan spelen. Dat zijn we aan de club verplicht, niet in de laatste plaats omdat er jonge talentvolle meiden in onze jeugd spelen die we een plek op het hoogste podium moeten kunnen geven.

Coaching Qualifications: World Rugby Level 2

Carrière buiten Rugby: Buiten het rugby ben ik aannemer en daarnaast kennen velen mij vanwege mijn uitnodigende en vriendelijke uitstraling voor de deur bij de Paap. Verder zit ik nu al meer dan 6 jaar in het bestuur van HRC als hoofd TC, maar die klus zit er bijna op; deze maand draag ik het stokje over aan Matt Roper.

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement