Het 3e pakt de volle buit tegen Haarlem 3

  -   HRC 3

Afgelopen zondag stond er twee keer HRC – Haarlem op het programma. Om 13.00 uur trapte Xtreme af tegen Haarlemse vrouwen en om 15.00 uur was het de beurt aan het derde tegen het derde team van Haarlem. Onze ontmoeting vorig jaar was een flink fysieke pot die nipt in Haarlems voordeel werd beslecht, dus we wisten dat we onze borst nat konden maken.

Er was veel publiek aanwezig op de club en die zagen dat de wedstrijd goed voor ons van start ging. Vanuit goed voorwaartsen spel was het onze prop Dennis die na een minuut of vijf voor de eerste punten op het bord zorgde. Haarlem drong vervolgens wat meer aan, maar waar we vorige week zaten te klooien met onze verdediging waren onze tackles deze week lager en het re-linen ging stukken beter. Uiteindelijk kwam Haarlem toch een keertje over de try-line en de score was halverwege de eerste helft weer gelijk. Nog voor de rust kwamen onze voorwaartsen goed met elkaar door en werd de druk juist weer opgevoerd op Haarlem. Vanuit een 5 meter scrum bleek onze nummer 8 Martin niet te stoppen en drukte hij het ovaal achter de lijn. Een break van fullback Jelle zorgde uiteindelijk voor een ruime voorsprong bij de rust.

In de tweede helft kregen vooral onze backs het op hun heupen. De voorwaartsen werkten hard om ruimte te creëren voor onze snelle mannen en die wisten uit de handen van Haarlem te blijven. Alberto scoorde een hat-trick en Willy kwam ook tot scoren. Flanker Willem deed ook nog een duit in het zakje met z’n eerste punten voor HRC. Het vizier van fly half Jona stond goed op scherp voor de conversies, want 7 van de 8 tries werden geconverteerd. Het precieze scoreverloop moet ik een ieder schuldig blijven, maar Haarlem bleef goed ballen en hun grote jongens kwamen gedurende de tweede helft nog wel enkele keren tot scoren. De gele kaarten die Bas en Martin gepresenteerd kregen van de uitstekend fluitende Pepijn Geurts hielpen daar overigens niet aan mee.

Eindscore 54-26 voor HRC.

Na de wedstrijd was het tijd voor een Oktoberfest waarbij de ledenhosen, de drindles en de biertjes bij iedereen goed in de smaak vielen! Al met al een zeer geslaagde dag!

Deel dit artikel:    
 
 
© 2024 Haagsche Rugby Club | Privacy Statement